Obavijesti

News

Komentari 183

"Ako se ne dogovorimo, novi izbori su uvijek mogućnost"

"Ako se ne dogovorimo, novi izbori su uvijek mogućnost"
1

Čelnik Mosta kaže da bi volio vjerovati da nisu bezveze potrošili ovo vrijeme na pregovore. Svoje ljude žele na čelu MUP-a, pravosuđa, uprave, gospodarstva...

VIDEO

Uvijek je otvorena mogućnost novih izbora ako se dvije strane dogovore. Međutim, volio bih vjerovati da nismo potrošili ovo vrijeme bez veze i nadam se da će s jedne i druge strane postojati dobra volja i mogućnost da se dogovorimo. Izjavio je to čelnik Mosta Božo Petrov nakon sastanka Nacionalnog vijeća i odlaska na razgovore s Domoljubnom koalicijom na kojem se razgovara o podjeli resora u budućoj Vladi. Iako je posljednjih dana izgledalo kao da HDZ diktira tempo Petrov kaže da se on ne bi tako izrazio.

- Oni imaju svoj model, nešto na čemu su radili, Mi smo dobrih pet tjedana govorili o reformama, imali smo više od sto stranica različitih prijedloga po resorima koji se trebaju provesti, postigli smo ono što smo htjeli, usuglasili smo se i s jednom i s drugom stranom. Sada je na njih red, oni imaju svoje prijedloge i mislim da je pošteno saslušati drugi stranu jednako kao što su oni saslušali nas - kazao je.

Na sjednici Nacionalnog vijeća Mosta razgovaralo se o ključnim točkama koje se žele provesti unutar resora koje Most želi voditi.

Žele ministarstvo policije, pravosuđe, upravu, gospodarstvo, zaštitu okoliša, poljoprivredu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi od njih nećemo osustati, na njima ćemo inzistirati i u pregovorima. Domoljubna koalicija će predložiti novi model vlade za koji se zalažu, vidjet ćemo o čemu se radi. Nadam se da biti konstruktivna rasprava, a onda možemo i mi nakon toga imati ponovo sastanak i odlučiti hoće li se ići u tom smjeru ili ćemo napraviti određene izmjene ili možda odgoditi - rekao je Petrov koji nje želio ništa prejudicirati. 

Podsjetimo, Most žele ministarstvo unutarnih poslova, pravosuđe, upravu, gospodarstvo, zaštitu okoliša, poljoprivredu.  

- To su ministarstva za koja imamo stručne osobe i znamo što bi se u njima trebalo točno odraditi da bi stvari funkcionirale bolje u Hrvatskoj. Na tome ćemo i dalje inzistirati. U ovom trenutku ne bi bilo dobro izlaziti s imenima jer smo dogovorili da će se o ljudima koji će voditi resore usuglašavati s Domoljubnom koalicijom i mandatarom - poručio je čelnik Mosta.

Nije želio komentirati najave da će HDZ predložiti smanjenje broja ministarstava na 17, jer o tome nije žeio nagađati dok ne vidi prijedlog. Na pitanje što ako HDZ bude inzistirao na istim ministarstvima, Petrov je uzvratio:

- Razgovarat ćemo, mislim da nam slijedi tjedan dana pregovora, ali smatram da možemmo postići dogovor - rekao je.

Upitan je li Mostu prihvatljivo da na čelu ministarstava dođu osobe iz uprava PBZ-a, Agrokora i sličnih korporacija kazao je kako će se svi "prijedlozi morati argumentirano obrazložiti s jedne i druge strane".

- Nakon toga se može reći je li neka osoba stručna i prihvatljiva - poručio je.

Na najave HDZ-a o smanjenju broja agencija čelnik Mosta podsjetio je da su se od početka zalagali za racionalizaciju kroz prijedlog reformi javne uprave i lokalne samouprave. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić