Obavijesti

News

Komentari 36

'Ako se o Dalić glasa tajno, ni neki HDZ-ovci neće biti za nju'

'Ako se o Dalić glasa tajno, ni neki HDZ-ovci neće biti za nju'
1

Ponovio je tijekom emisije SDP-ov plan za spas Agrokora u pet točaka i kazao kako su spremni na nacionalni konsenzus s HDZ-om oko tih pitanja...

VIDEO

Član predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić najavio je gostujući u emisiji Veto Sanjina Španovića na N1 televiziji kako će sredinom ovog tjedna u saborsku inicijativu poslati zahtjev za smjenu ministrice gospodarstva Martine Dalić, ali i da se razmišlja da glasanje bude tajno jer je on uvjeren da bi onda Dalić mogla biti smijenjena.

- Mnogi zastupnici kada bi glasali po svojoj savjesti, i koalicijski partneri HDZ-a, ali i sami zastupnici HDZ-a, i rekao bih nemali broj njih, garantirano ne bi za nju glasali. Problem je ovdje što premijer tu spoznaju teško može da prihvati i da se s njom uhvati u koštac. Zatražiti ćemo vjerojatno tajno glasovanje. Želimo da se nitko ne skriva iza vladajuće većine, neka pogledaju svi sebi u ogledalo i glasaju - kazao je Jelušić u emisiji Veto.

Ponovio je tijekom emisije SDP-ov plan za spas Agrokora u pet točaka i kazao kako su spremni na nacionalni konsenzus s HDZ-om oko tih pitanja.

- Dosad smo imali nacionalno jedinstvo oko Domovinskog rata i ulaska u EU jer su to bile prevažne stvari za Hrvatsku. Sada je takva tema Agrokor o kojem ovisi budućnost Hrvatske. Spremni smo mi pričati o pet, šest točaka važnih za Hrvatsku, kao zdravstvo i slično, ali ovo je sada gorući problem Hrvatske - kazao je Jelušić koji tvrdi da krajem tjedna, ako HDZ nastavi ih ignorirati po tom pitanju, njihove prijedloge možemo očekivati kao zakonske prijedloge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi će biti amandman da povjerenik za Agrokor bude podložan Povjerenstvu za sukob interesa.

- Oni su htjeli da iskoriste priliku da Agrokor, čiji je Todorić najveći krivac što je dug danas oko 60 milijardi kuna, bude još više opustošen. Oni su ostavili namjerno toliko rupa da Ramljakov pajdaš radi sa njima. Imali su odmah taj istočni grijeh da njihovi prijatelji zarade na nečijoj muci i to je ono što sumnjivo, nemoralno i ne smije se događati. Za to je odgovorna isključivo Martina Dalić - kazao je Jelušić.

Tijekom emisije Jelušić se dotaknuo i teme Ine, kao i izjava američkog veleposlanika koji je jasno kazao kako oni smatraju da MOL-ov udio u Ini ne smije doći u ruske ruke, konkretno tvrtke Rosnjeft koji je pokazao zanimanje za kupnju od Mađara. Smatra da nije važno hoće li Inu kupiti Rusi ili Amerikanci, već oni koji imaju bolju ponudu.

- Treba dati onome tko će s time najbolje upravljati, ako Hrvatska nema, a sve sam skloniji zaključku da Hrvatska nema taj novac za Inu. Žao mi je da i ruski i američki veleposlanik tretiraju Hrvatsku na taj način i ne znam da li bi u Njemačkoj itko od njih rekao Angeli Merkel da se to ne smije dati Rusima ili Amerikancima da kupe. Ne smijemo dati da nas tako tretiraju, a naši vladajući koji su svi od reda diplomati, i predsjednica i premijer i šef Sabora, smješkaju se i klimaju glavom umjesto da pokažu da imamo snage pokazati i reći da je ovo Hrvatska i da u njoj mi odlučujemo. Neka u Inu uđe onaj koji će dati najbolji program za nju i dati najviše novaca. Ako veleposlanik Amerike misli da to moraju biti oni iz Amerike, gospodo draga izvolite, samo dajte dosta novaca i dajte dobar program - kazao je Jelušić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!