Obavijesti

News

Komentari 0

Aktivisti Greenpeacea zaposjeli su zgradu Europskog vijeća...

Aktivisti Greenpeacea zaposjeli su zgradu Europskog vijeća...
1

Belgijska policija pokrenula je operaciju radi izmještanja 28 aktivista Greenpeacea koji su stigli u starom vatrogasnom kamionu preuređenom kako bi prevarili sigurnosnu službu

VIDEO

Belgijska policija je u četvrtak evakuirala zgradu Europskog vijeća u Bruxellesu koju je zaposjelo tridesetak aktivista Greenpeacea pristiglih u vatrogasnom kamionu uoči otvorenja europskog sastanka na vrhu uglavnom posvećenom 'Zelenom paktu' o klimi.

- Samit se održava, a ovisno o prilikama može se organizirati u zgradi Justus Lipsus - povezanu sa zgradom Europa (u kojoj su aktivisti), rekao je malo prije završetka aktivističke akcije dužnosnik EU-a.

Belgijska policija pokrenula je operaciju radi izmještanja 28 aktivista Greenpeacea koji su stigli u starom vatrogasnom kamionu preuređenom kako bi prevarili sigurnosnu službu. Popeli su se uz metalnu konstrukciju zgrade Europe, novog sjedišta Vijeća i razvili transparent kako bi upozorili na 'klimatsku krizu'. Snimka ostavlja dojam da zgrada gori.

Akcija koja je počela rano ujutro završila se oko 11.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, izvijestio je fotograf France Pressea s mjesta događaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Na našim plažama najviše je smeća iz Hrvatske, a ne Grčke
Na našim plažama najviše je smeća iz Hrvatske, a ne Grčke

Europski sastanak na vrhu treba početi poslijepodne, a predsjednik Europskog vijeća Charles Michel treba prije početka samita održati s europskim čelnicima više bilateralnih susreta koji su premješteni u Justus Lipsus, susjednu zgradu koja je prolazom povezana s novim sjedištem.

Briselski vatrogasci postavili su dvoje velike ljestve kako bi policija mogla doći do aktivista i privesti ih. Policija je potvrdila za France Presse dvadesetak uhićenja. Greenpeace je objavio da su uhićeni francuski, belgijski i njemački aktivisti.

Greenpeace je zadovoljan uspjehom operacije. 'Ispunili smo svoju dužnost', rekla je Laura Ullmann, glasnogovornica te nevladine organizacije.

Na samitu koji se održava u četvrtak i u petak europski čelnici će pokušati postići dogovor o planiranoj ugljičnoj neutralnosti do 2050., središnjoj temi Zelenog pakta predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen koja nailazi na otpor triju istočnoeuropskih zemalja.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović