News

Komentari 173

Aktivisti 'poludjeli': Medvjedi u cirkusu nose kišobran i cvijeće

Aktivisti 'poludjeli': Medvjedi u cirkusu nose kišobran i cvijeće

U Sankt Peterburgu uskoro nastupa cirkus u kojem su i četiri medvjeda. Aktivisti za prava životinja kažu da je to mučenje i veliki stres za životinje koji neke ne prežive

Maša (11) i još tri medvjeda po prvi put u 20 godina nastupit će u cirkusu u Sankt Peterburgu. Četiri medvjeda prošla su trogodišnju obuku u cirkusu koji vode Mikhail Ivanov i njegov sin Aleksandar. Maša  u svojoj točki po areni hoda na dvije noge, u šapama drži kišobran i košaricu s cvijećem. Julija (6) zajedno sa svojim trenerom hoda po žici. Daša (3) pak s gazdom Aleksandrom hoda po gradu i "reklamira " predstavu, piše Daily Mail. 

Fotografije koje je objavio Reuters razbjesnile su PETA-u. Aktivisti za prava životinja kažu kako voditelji cirkusa medvjediće otimaju njihovim majkama ubrzo nakon rođenja. 

- Takve životinje pate od depresije i izolacije. Mnogi medvjedići to ne prežive zbog stresa, gladi, dehidracije. Onima koji prežive, probijaju njušku vrućim iglama kroz koje provlače uže. Onda ih tjeraju da stoje na dvije noge i izvode predstavu pod prijetnjom da će ih kazniti. Te i slične životinjske predstave nemaju mjesta u civiliziranim društvima - kažu u PETA-i.   

Najčitaniji članci