News

Komentari 3

Al Caponeov revolver prodan za više od sto tisuća dolara

Al Caponeov revolver prodan za više od sto tisuća dolara

Caponeov revolver The Colt kalibar 38, proizveden 1929. godine prodan je na aukciji u Londonu, gdje je postigao visoku cijenu. Novi vlasnik želio je ostati anoniman...

Revolver jednog od najpoznatijih svjetskih gangstera, Ala Caponea, prodan je na aukciji kuće Christie's u Londonu. Postigao je cijenu od 109.080 američkih dolara, a kupac je ostao nepoznat, piše CNN.

Al Capone je bio aktivan u čikaškom podzemlju 20-ih godina prošlog stoljeća, za vrijeme prohibicije. Iako se bavio kriminalom, danas ima kultni status, poput filmske zvijezde. Jedan od razloga zašto je i danas tako popularan je činjenica da nikada nije bio optužen za većinu stvari koje mu se pripisuju. Naime, vlasti mu nisu mogle dokazati niti jedan prekršaj osim - utaje poreza, zbog čega je bio uhićen.

Njegov revolver proizveden je 1929. godine i bio je vrlo uobičajen za to vrijeme, kaže Howard Dixon, specijalist za oružje aukcijske kuće Christie's. On tvrdi da je visoku cijenu postigao samo zbog svog vlasnika.  Naime, predmeti Al Caponea rijetko kada se mogu naći na tržištu pa uvijek podignu prašinu. Ovaj revolver Christie'su je ponudio privatni kolekcionar, koji tvrdi da ga je dobio od žene Caponeova brata.  

Najčitaniji članci