News

Komentari 13

Aladrović: Potpore za očuvanje radnih mjesta idu i za lipanj pod istim kriterijima kao i do sad

Aladrović: Potpore za očuvanje radnih mjesta idu i za lipanj pod istim kriterijima kao i do sad

Projicirani trošak za potpore i u lipnju, istaknuo je ministar rada Josip Aladrović, na razini je od 300.350 milijuna kuna. Upitan je li služio vojni rok istaknuo je kako je rođen 1985. godine te da ga nije služio

Svjesni smo da je, bez obzira na to što je došlo do određenog relaksiranja mjera, i dalje potrebna pomoć određenim segmentima gospodarstva, poručio je nakon sjednice Vlade ministar rada Josip Aladrović istaknuvši kako je zato Vlada odlučila produžiti potporu za očuvanje radnih mjesta u iznosu od 4000 kuna i za lipanj.

- Idemo s jednakim mjerama i uvjetima, s isplatama u srpnju - rekao je i dodao kako očekuje da će određeni broj korisnika zbog  relaksacije epidemioloških mjera ipak imati manje potrebe za ovim mjerama.

- Međutim, ovo je znak Vlade RH da stoji uz poduzetnike - naglasio je. 

Projicirani trošak za potpore za lipanj, istaknuo je Aladrović, je između 300 i 350 milijuna kuna podsjetivši kako je do sad u mjere na razini Hrvatske uloženo 10,9 milijardi kuna.

- Radna mjesta su sačuvana, imamo 37.000 zaposlenih više na kraju travnja, 12.000 više nego što je bilo u travnju 2019. u pretpandemijskoj i ekonomski najsnažnijoj godini - istaknuo je. 

Dodao je kako je tržište rada stabilno te da smatra da smo sada krenuli "punim plućima" u oporavak gospodarstva. 

Novinari su ga pitali i je li on odslužio vojni rok i to nakon što je ministar obrane Mario Banožić najavio uvođenje obveznog vojnog roka i pitao novinara dan ranije je li ga on služio.

- S obzirom da sam rođen 1985. godine nisam služio vojni rok - poručio je. 

Podsjetimo kako je premijer Andrej Plenković ipak opovrgnuo da će se uvesti vojni rok istaknuvši kako je došlo do nesporazuma u komunikaciji.

Najčitaniji članci