News

Komentari 2

Alfina ima cerebralnu paralizu, ali glasom je ganula cijeli svijet

Alfina ima cerebralnu paralizu, ali glasom je ganula cijeli svijet

Alfina Fresta (29), operna pjevačica iz Italije kaže kako se zbog glazbe osjeća živo. Njezina majka Antonella je rekla novinarima da Alfina ima snagu vojnika

Alfina Fresta (29), operna pjevačica iz Italije, svijet je ganula svojim glasom. Alfina boluje od cerebralne paralize, kreće se u kolicima, a dok nastupa ima pomoć asistentice. Prošli mjesec pjevala je u crkvi i njezin nastup je postao viralan i vidjelo ga je oko 60.000 ljudi. 

Alfina je teška jedva 50 kilograma no ta krhka žena ima vrlo moćan glas. Dok je nastupala u crkvi bila je odjevena u bijelo, a stajala je uz pomoć žene koja ju je pridržavala i držala joj mikrofon. Alfina nastupa zahvaljujući udruzi Associazione Culturale Nèon koja pomaže ljudima s invaliditetom da sudjeluju u umjetničkim aktivnostima. Stefania Licciardello, predsjednica udruge, najčešće pomaže Alfini tijekom njezinih nastupa.   

- Radim ono u čemu sam najbolja i to me veseli. Zbog glazbe se osjećam živom - kaže Alfina. Njezina majka Antonella je rekla novinarima da Alfina ima snagu vojnika te da ju njezini nedostaci ne sprečavaju da radi što želi, piše Daily Mail. 

Najčitaniji članci