Obavijesti

Promo sadržaj

Algebra nudi besplatno karijerno savjetovanje za maturante

Algebra nudi besplatno karijerno savjetovanje za maturante
1

Algebra i Toni Milun pozivaju maturante na besplatno karijerno savjetovanje o državnoj maturi, upisu na fakultet i budućoj karijeri

Svake godine više od 4000 maturanata sudjeluje na Algebrinim besplatnim karijernim savjetovanjima na kojima mogu saznati sve što ih zanima o ispitima državne mature, odabiru fakulteta i budućoj karijeri te o tome koje profile zanimanja poslodavci najviše traže i kakvo je stanje na tržištu rada. S maturantima će razgovarati i omiljeni profesor Visokog učilišta Algebra, Toni Milun, uz čije će savjete s lakoćom savladati jedan od najtežih ispita na državnoj maturi, onaj iz matematike. 

Besplatno savjetovanje za maturante održat će se u Zagrebu, u kampusu Algebre (Ilica 242), u subotu, 20. siječnja u 10 sati. Iako su ulaz na karijerno savjetovanje kao i predavanje posve besplatni, obavezna je prijava.

Stručnjaci Algebre prate rezultate državne mature već dulji niz godina i rado će s maturantima podijeliti korisne savjete za pravovremenu pripremu za ovaj važan ispit i njegovo bezbolno polaganje. Zahvaljujući svakodnevnom praćenju tržišta rada, Algebra će maturantima tijekom ovih događanja također prenijeti aktualne informacije o tome koja se zanimanja najviše traže na hrvatskom i europskom tržištu rada te koje se vještine smatraju poželjnima za studij na pojedinom fakultetu. 

Kada se govori o potrebama na tržištu rada, zanimljivo je spomenuti kako je u prva tri tromjesečja 2017. na portalu MojPosao objavljeno preko 28.000 oglasa za slobodna radna mjesta, što je čak 37% više nego u istom razdoblju 2016. godine. Najtraženija zanimanja bila su konobar, prodavač, kuhar, vozač, programer, prodajni predstavnik i skladištar. Najtraženija zanimanja u oglasima u kojima se tražila viša ili visoka stručna sprema bili su programer, diplomirani inženjer građevine ili strojarstva, informatičar te diplomirani ekonomist. U 53% oglasa za visoku i višu stručnu spremu tražilo se prethodno radno iskustvo, a u njih 71% tražilo se poznavanje engleskog jezika. Rad na računalu tražio se u 46% oglasa za visoku i višu stručnu spremu, a što još valja dobro naučiti tijekom fakulteta maturanti će moći čuti od Algebrinih savjetnika, u subotu, 20. siječnja u 10 sati u Ilici 242.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.