Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Alien u Puli: Stigao autom iz Koprivnice, i to kao - suvozač

Na sajmu u Puli Marcel Mikulčić je pokazao izvanzemaljca kojeg je složio od otpada. Alien je 150 centimetara dugačak, 130 centimetara visok i težak je oko 70 kilograma

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
5 komentara

Dizajnirao ga je umjetnik Giger, a ja sam ga napravio po scenama iz filma. Izrađivao sam ga šest sati na dan. Strpljivo, komadić po komadić metala, govori nam Marcel Mikulčić iz Koprivnice.     

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na Hand made sajmu u Puli predstavio je svojeg izvanzemaljca i oduševio Puljane. Svoje čudovište iz svemira napravio je od metalnog otpada prema originalnom nacrtu. Koprivničaninu je trebalo samo dva mjeseca da od hrpe smeća oblikuje skulpturu koja izaziva divljenje. No kaže da su izradi prethodile dvije godine razmišljanja. Na sajmu u Puli prvi put ga je izložio javno.

- Ni sam ne znam koliko sam komadića metala upotrijebio u izradi, nisam brojio - govori Mikulčić.

POGLEDAJTE VIDEO

Dok je iz Koprivnice u Pulu vozio na sajam, izvanzemaljac je bio na suvozačkom sjedalu. Marcel je umirovljeni policajac, a popularni film “Alien” obožava. Za njegova izvanzemaljca poslužili su mu odbačeni dijelovi motora, lanaca od bicikla, raznih metalnih šipki...

- Imam mnogo prijatelja koji su motociklisti, kao i ja. Prijatelji mi uvijek donose dijelove koji im više ne trebaju. Više ih ne bacaju kao prije. Imam i nekoliko prijatelja mehaničara, koji me, kad nakupe otpad, obavezno nazovu i kažu da dođem izabrati ako mi nešto treba pa tek onda odnesu na otpad - priča ponosni Koprivničanin. Cijeli alien je lakiran, a zubi su mu izrađeni od rezane i brušene žice kako bi se dobio dojam oštrine.

Svi posjetitelji oduševljeno zastanu kako bi se fotografirali s alienom.

- Policija i umjetnost se odlično slažu i dopunjuju. Radio sam u specijalnoj policiji, a ovo mi je hobi. Na moje radove ljudi ostanu ugodno iznenađeni. Ne znam za koliko bih prodao aliena, to ću s eventualnim kupcem riješiti. Treba najprije vidjeti koliko ta osoba želi tog mog aliena koji nije s ovog planeta - našalio se Marcel. Stalno mu prijatelji dolaze u radionicu vidjeti kako umjetnik radi. Osim aliena, na sajmu je izložio predatorovu glavu sa stalkom, a koji je, priznaje, manje uočljiv od aliena.     

Grdosija 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Dreamstime

- Izrađujem i uporabno-ukrasne predmete poput maski za kazališta, satove, svijećnjake od metala, kopče za remen...ali i stolove od drva. Iza mene su stotine radova - rekao je na kraju spretni Marcel.     

POGLEDAJTE VIDEO: 

Senzacija u Istri: Alien izašao iz metalnog otpada i stigao u Pulu! Reporter: Dijana Marić

Posted by 24sata on 5. studenoga 2016
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message