Obavijesti

Promo sadržaj

Alpe Adria Jet Ski Tour i ove godine stiže u Fažanu!

Alpe Adria Jet Ski Tour i ove godine stiže u Fažanu!
2

Krajem travnja u Fažani će se održati sada već petnaesti po redu Alpe Adria Jet Ski Tour

U Fažani na lokaciji kamping BIVILLAGE 27. i 28. travnja održat će se petnaesti  Alpe Adria Jet Ski Tour. Ponovno će se okupiti najbolji vozači ove regije u jet sportu, a dvodnevni program ispunjen atraktivnim Jet Ski utrkama i adrenalinskim vožnjama i ove će godine zasigurno okupiti mnogobrojne ljubitelje sporta, pozitivnog ozračja i ugodnog druženja uz more. Kvalitetu i prednosti jet ski sporta prepoznali su partneri  - medijski pokrovitelj 24 Sata i generalni sponzor HEP, koji već godinama prati i podržava jet ski natjecanja. Prednosti posebice vide u potencijalu Alpe Adria Jet Ski Toura koji omogućava prezentiranje ljepota Hrvatske kroz adrenalinski sport i prirodu, čime se aktivno podupire jačanje hrvatskog turizma i turističke ponude.

Od prve utrke Fažana je najjača i najposjećenija destinacija utrka Toura. Broji oko 120 registriranih vozača iz svih dijelova Europe. Od Estonije, Švedske, Norveške, Njemačke, Italije, Slovačke i Češke.

Zanimljive detalje o jet ski sportu otkriva Davor Hundić, predsjednik Hrvatskog  Jet Ski saveza te glavni organizator i koordinator za održavanje utrke u Hrvatskoj.

- Postavili smo dva smjera u strategiji razvoja jet ski sporta u Hrvatskoj, koji će se i ove godine kroz Alpe Adria Tour  afirmirati i ujediniti u približavanju ovog sporta široj javnosti. Prvi je sportsko-natjecateljski, a drugi rekreativno- amaterski jet ski sport i želja nam je da kroz ta dva smjera privučemo što više pratitelja, gledatelja i navijača te prezentiramo nove sportsko-adrenalinske sadržaje koje nudi  hrvatski turizam. Danas u Hrvatskoj ima preko 2.000 Jet Ski vlasnika  i oko 4.500 u regiji, a brojka se konstantno povećava. Samom godišnjom prodajom od oko 200-tinjak novih jedinica u Hrvatskoj i još oko 400-tinjak u regiji, jet ski sport se i u ovim ekonomski zahtjevnim vremenima potvrdio kao izuzetno interesantan vid ljetne rekreacije - napominje Hundić. Kako bi pojasnio detalje vezano uz praćenje natjecateljskog dijela  Alpe Adria Jet Ski Toura, Hundić napominje da postoje dvije vrste tipa plovila – SKI (stojeći) i RUNABOUT ( sjedeći).

Naravno, kao i u svakom natjecanju tako i u jet sportu - zbog jednostavnijeg ulaska u sam svijet natjecanja postoje razne klase koje se razlikuju po razini dorade motora – TUNINGA.

- Tako u SKI i u RUNABOUT kategorijama postoje GP4 – klasa samo u sjedećim jetevima, GP3 junior je stojeća klasa do 80 ks koja je isključivo za juniore do 18 godina. GP2 – je klasa u kojoj su dozvoljene određene preinake, kako bi se sa što manjim budžetima postigle mogućnosti tuniranja i dorade jetova i GP1 klasa u kojoj su dozvoljene skoro sve vrste preinaka motora i korita pa ovdje dolazimo do iznimno moćnih strojeva. Tako danas među sjedećim jetevima imamo plovila i od 600 ks koji idu i preko 95 mph. Za klase GP4 i GP1 stojeći postoje odvojene ženske i muške kategorije utrka.

Razgovoru se pridružio i češki vozač Lukas Binar, višestruki pobjedniku u klasama SKI GP1 i SKI GP2 te četverostruki prvak cijelog AAT toura, koji s iznimnim simpatijama govori hrvatskoj etapi natjecanja.

 - S velikim veseljem očekujem prvu utrku Alpe Adria Jet Ski Toura. Dolazim u Fažanu već četvrtu godinu i oduševljen sam vašom obalom, srdačnim prijemom i trudom organizatora koji uvijek daju svoj maksimum kako bi se mi vozači dobro i ugodno osjećali. Područje Campinga Bivillage jedno je od najljepših kamping naselja koje sam posjetio. Nadam se da će naše natjecanje zainteresirati i privući mnogo gledatelja i navijača te da ćemo se zajedno veseliti i uživati u vrhunskom sportskom performansu preko 120 vozača i njihovih moćnih jetova - kaže Binar. 

Vidimo se u Fažani u subotu i nedjelju 27. i 28. 04. - kamping Bivillage!

HRVATSKI JET SKI SAVEZ 
Davor Hundić – predsjednik 
01/ 6116 020   
091/ 6116 020 
davor@h11.hr 
www.alpeadriatour.eu 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.