Obavijesti

News

Komentari 38

Američki brodovi plove prema Libiji, došli su do Sredozemlja

Američki brodovi plove prema Libiji, došli su do Sredozemlja
5

Kaos: Libijski pobunjenici su se uspjeli oduprijeti avionskim i artiljerijskim napadima Gadafijeve vojske u gradu Brega i Ajdabiyu. Za sada još nemaju američku potporu

VIDEO

Libijski pobunjenici su se uspjeli oduprijeti avionskim i artiljerijskim napadima Gadafijeve vojske u gradu Brega. Gadafi je sa teškom artiljerijom iznenadio pobunjenike, no nakon krvave bitke, uspjeli su potjerati vojnike, prenosi Sky News. Na grad Ajdabiyu poslao je avione nadajući se da će pogoditi spremište oružja koje pobunjenici skrivaju u bunkerima. 

Vladin glasnogovornik osudio je napade na prosvjednike kao i njihove napade na policijske postaje i vojna skladišta te ponovio da iza prosvjeda stoji al Qaeda. Tvrdi da ima priznanja uhićenih prosvjednika i da ih je spreman podijeliti s medijima.

U isto vrijeme libijska oporba moli pomoć od stranih zemalja da im pomognu završiti Gadafijevu tiraniju. 

Međutim, SAD nisu spremne krenuti u vojnu akciju, čak ni uspostaviti zonu zabrane leta, dok će Arapska liga razmotriti mogućnost uspostavljanja zone, no odbacuju svaku mogućnost da podupru bilo kakvu vojnu akciju.

Američki brodovi već su u srijedu uplovili u Sredozemno more, na putu prema Libiji. Amfibijski brod USS Kearsarge nosi oko 50 helikoptera i aviona s okomitim polijetanjem i 800 marinaca, dok brod USS Ponce vozi sanitetske kapacitete. Brodovi će navodno biti namijenjeni za evakuaciju i potporu humanitarnim akcijama. 

Traže novu istragu rušenja Boeinga u Irskoj u prosincu '88.

Državna tajnica Hillary Clinton naredila je FBI-u da ponovno istraži pad američkog zrakoplova Pan Am koji se srušio kod Lockberija u Škotskoj 1988. godine. Ako se potvrde izjave libijskih dužnosnika da avion zapravo nije pao, nego je na njega podmetnuta bomba po nalogu Moamera Gadafija, SAD bi mogao zatražiti da se sudi libijskom vođi. 

Za pad aviona osuđen je bivši libijski obavještajac, a Libija je isplatila odštetu obiteljima 270 poginulih putnika. Abdelbaset al-Megrahi jedini je osuđen za napad na Boeing 747 koji je letio u New York, prenosi FoxNews.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa