News

Komentari 87

Američki div dobit će cipele od 100.000 kuna, napokon ide van

Američki div dobit će cipele od 100.000 kuna, napokon ide van

Veličina 60,5: Igor Vovkovinsky (29) je s 234,5 centimetara najviši čovjek u SAD-u. Cijeli život muku muči s obućom, no napokon je našao tenisice u kojima će hodati

Najviši čovjek u Americi Igor Vovkovinskiy (29) u šest je godina bio na čak 16 operacija zbog problema sa stopalima jer nije mogao naći odgovarajuće cipele ili bi mu bile preuske i male ili bi se u rekordnom rok raspale. U četvrtak je odlučio okušati sreću u Reebokovoj tvornici koja će mu po mjeri izraditi cipele veličine 60,5. 

Mjerenje se odužilo jer su stručnjaci iz Reeboka napravili nekoliko testova kako bi se Igor, koji je visok 2,34 metra, osjećao udobno u svojim cipelama te kako bi one bile što otpornije, piše Daily mail. Mjerenje su im posebno otežali nožni prsti i gornji dio stopala jer nisu specifičnog oblika.

- Već šest godina ne mogu normalno izaći van. Sve što želim je da se napokon po susjedstvu mogu normalno prošetati sa svojim psom - rekao je uzbuđeni 'div' dok su mu mjerili stopala. 

Cipele, koje će vrijediti oko 100.000 kuna, Reebok će darovati Igoru. Trebat će im oko šest tjedana da izrade prototip cipela koje će Vovkovinskiy isprobati da bi mogli nastaviti s radom. 

Igor se kao dječak s obitelji preselio iz Ukrajine u Ameriku kako bi se izliječio od gigantizma ili bar ublažio njegove posljedice. Najveći čovjek u SAD-u kaže da mu se život promijenio nakon što je krenuo na seriju operacija. Prisjetio se kako je bio prisiljen tri godine ležati u krevetu zbog čega su mu mišići oslabili, a on se udebljao. 

Ja sam zarobljenik vlastite kuće. Jedva čekam nove cipele koje će mi savršeno pristajati - zaključuje Igor.

Najčitaniji članci