Obavijesti

News

Komentari 32

CME je za 230 milijuna eura prodao Novu TV United Groupu

CME je za 230 milijuna eura prodao Novu TV United Groupu
1

U priopćenju, objavljenom u ponedjeljak, kompanija KKR navodi da portfelj imovine koji preuzima uključuje vodeće televizijske kanale u Sloveniji i Hrvatskoj...

VIDEO

Iz Central European Media Enterprisesa (CME) u ponedjeljak su priopćili kako su za 230 milijuna eura prodali svoje medijske operacije u Hrvatskoj i Sloveniji tvrtki Slovenia Broadband, podružnici United Groupa, te da očekuju da će transakcija bit dovršena do kraja godine.  

U Hrvatskoj CME u svom portfelju posjeduje Novu TV, a u Sloveniji POP TV. 

Cijena transakcije, navodi se u priopćenju CME-a, doseže 230 milijuna eura, a zajednička operativna dobit prije deprecijacije i amortizacije (OIBDA) Nove TV i POP TV-a iznosila je za 12 mjeseci, do kraja ožujka 2017. godine, 13,8 milijuna dolara.

"Ovo predstavlja transformacijski trenutak u povijesti CME-a. Uvijek smo imali sjajan skup imovine, a ova transakcija podcrtava trajnu privlačnost televizijskih kuća u regiji. Kada bude okončana, ta će prodaja znatno ubrzati naše planove za smanjenje dugova", poručio je jedan od izvršnih direktora u CME-u Michael Del Nin. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

CME je medijska kompanija koja posluje na tržištima u šest zemalja središnje i istočne Europe koja obuhvaćaju oko 50 milijuna stanovnika.

Ranije jutros objavljeno je kako će United Group, telekomunikacijska i medijska grupa u vlasništvu američke investicijske kompanije KKR i EBRD-a, preuzeti CME-a slovenski i hrvatski medijski portfelj.

U priopćenju KKR-a navodi se da portfelj imovine koji preuzima uključuje vodeće televizijske kanale u Sloveniji i Hrvatskoj, dvama gospodarstvima u kojima se od 2016. do 2018. godine očekuje rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) veći od 2 posto.

United Group nastaviti će investirati u te kanale kako bi dodatno izgradio njihove lokalne proizvodne kapacitete i proširio njihov doseg izvan lokalnih tržišta.

U priopćenju se navodi i da je KKR uložio više od 8 milijardi dolara u telekomunikacijski, medijski i digitalni sektor na globalnoj razini te ima posebnu stručnost u pružanju potpore tvrtkama da rastu i razvijaju se u digitalno vrijeme.

Od 1996. KKR je uložio u 58 tvrtki u tim sektorima u Europi, pa je na dan 31. ožujka 2017. imao više od 20 milijardi dolara investiranog dugoročnog kapitala.

"KKR ima listu medija i telekomunikacijskih tvrtki koje je podržao kako bi rasli u sadašnjem digitalnom ekosustavu. Ulaganjem u kvalitetne lokalne i međunarodne sadržaje, podržat ćemo timove United Groupa da nastave nuditi različite i privlačne sadržaje svim kupcima u regiji. KKR, EBRD i United Group usko će surađivati sa svim nadležnim tijelima kako bi osigurali glatku tranziciju u skladu s europskim standardima", poručio je direktor u KKR-u Jean-Pierre Saad, u priopćenju u kojemu se navodi i da ova transakcija podliježe odgovarajućim regulatornim odobrenjima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.