News

Komentari 3

Amerikanac je u koferu "kao suvenir" ponio raketni bacač

Amerikanac je u koferu "kao suvenir" ponio raketni bacač

Prema objavljenim fotografijama čini se da je riječ o raketnom bacaču "Griffin", "preciznome oružju koje izaziva malo kolateralne štete", ako je vjerovati proizvođaču, američkoj tvrtki Raytheon

Zaposlenici osiguranja međunarodne zračne luke Baltimore-Washington prije dva dana su zaplijenili raketni bacač koji su pronašli u koferu jednog putnika, rekla je glasnogovornica američke Državne agencije za sigurnost prometa (TSA).

Teksašanin, vlasnik trofejnog bacača policiji je kazao da je riječ o "suveniru koji je donio iz Kuvajta", pišu američki mediji. 

"Možda je umjesto bacača trebao ponijeti sa sobom privjesak za ključeve", napisala je glasnogovornica TSA Lisa Farbstein na Twitteru.

U priopćenju Agencije za sigurnost prometa stoji da je putnik rodom iz Jacksonvillea profesionalni vojnik.

"Nasreću taj predmet nije ispravan, no ipak smo ga zaplijenili i predali vatrogascima", stoji u priopćenju TSA te se dodaje da je vlasniku  dopušten nastavak putovanja i presjedanje na drugi let.

Prema objavljenim fotografijama čini se da je riječ o raketnom bacaču "Griffin", "preciznome oružju koje izaziva malo kolateralne štete", ako je vjerovati proizvođaču, američkoj tvrtki Raytheon.

Nije prvi put da je u prtljazi putnika u SAD-u pronađeno oružje. 

U kolovozu 2018. godine u međunarodnoj zračnoj luci Newark Liberty TSA je konfiscirala replike granata pronađene u koferu putnika koji je prošao sigurnosnu provjeru.

 

Najčitaniji članci