News

Komentari 119

Amerikanci tvrde: Ova snimka je dokaz da je avion oboren

Amerikanci tvrde: Ova snimka je dokaz da je avion oboren

Izvori iz Pentagona tvrde da je avion pogođen ruskom raketom zemlja-zrak Tor M-1 samo par trenutaka nakon uzlijetanja s aerodroma u Teheranu

Šokantan video kojeg je objavio New York Times navodno pokazuje trenutak kada je ukrajinski avion pogođen iranskom raketom samo par trenutka nakon uzlijetanja s aerodroma u Teheranu.

Video od 19 sekundi prikazuje noćno nebo koje odjednom obasjava bljesak, nakon čega je uslijedila buka eksplozije. Pred kraj snimke u pozadini se čuju sirene.

Američki dužnosnici u četvrtak su objavili da postoji velika vjerojatnost da je ukrajinski zrakoplov sa 176 putnika pogođen iranskim projektilom u srijedu. Nitko nije preživio, a posada nije poslala poziv u pomoć prije nego se avion srušio na zemlju.

Među poginulima su 82 Iranca, 63 Kanađanina, 11 Ukrajinaca, 10 Šveđana, četiri Afganistanca, tri Nijemca i tri Britanca. Izvori iz Pentagona tvrde da je avion pogođen ruskom raketom zemlja-zrak Tor M-1.

Izvor Pentagona kaže da je zrakoplov slučajno pogođen, piše NY Post, te da je kolateralna šteta nakon napada Iranaca na američke snage u Iraku, kao odmazda za ubojstvo generala Kasema Sulejmanija.

Najčitaniji članci