Obavijesti

News

Komentari 79

Ahmetović se kandidirala za predsjednicu SDP-a: 'Stranka je u krizi kadrova i krizi politika'

Ahmetović se kandidirala za predsjednicu SDP-a: 'Stranka je u krizi kadrova i krizi politika'

Nada se da će nakon izbora 26. rujna Presjedništvo SDP-a, Glavni odbor, načelnici i gradonačelnici iz redova SDP-a i saborski zastupnici biti dio njezina tima s kojim će zajedno raditi na razvoju tih politika

VIDEO

Saborska zastupnica SDP-a i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović najavila je u utorak svoju kandidaturu za predsjednicu SDP-a ustvrdivši da je stranka u krizi politika i kadrova, te je poručila da ima konkretna rješenja za unaprjeđenje i boljitak stranke.

- SDP je u krizi kadrova i politika, otuđen je od članstva i u krizi je identiteta - ustvrdila je Ahmetović na konferenciji za novinare u središnjici SDP-a te istaknula da se neće kandidirati za ostala stranačka tijela jer smatra da samo s funkcije predsjednice može najbolje doprinijeti boljitku SDP-a. 

Na upit kakvu prednost ima pred Peđom Grbinom, koji je osim nje zasad jedini SDP-ovac koji je najavio svoju kandidaturu za predsjednika, odgovorila je kako uopće ne misli o tome tko je bolji kandidat. 

Partija na prekretnici: Tko će sve ući u utrku za šefa SDP-a?
Partija na prekretnici: Tko će sve ući u utrku za šefa SDP-a?

- Mislim da imam ispravan način promišljanja o stanju u stranci i predlažem konkretne mjere kako da se to stanje popravi - poručila je. 

Smatra da SDP mora definirati jasne ciljeve unaprjeđenja stranke, ali i definirati politike za koje će se zalagati i koje će provoditi. Nada se da će nakon izbora 26. rujna Predsjedništvo SDP-a, Glavni odbor, načelnici i gradonačelnici iz redova SDP-a i saborski zastupnici biti dio njezina tima s kojim će zajedno raditi na razvoju tih politika.

U programskim smjernicama Ahmetović je napomenula da je članstvo SDP-a najvažniji pogonski motor stranke pa treba hitno revidirati članstvo i sustav plaćanja članarina, a nakon toga članstvu dati značaj kroz lokalne stranačke organizacije. 

Rekla je da lokalne organizacije SDP-a moraju imati utjecaj na slaganje izbornih lista i najavila da će se zalagati za promjenu statuta, koji sada definira da liste slaže sam predsjednik stranke. 

SDP-ove ekonomske politike su neprepoznatljive

Ističe da je SDP potrebna dugoročna financijska održivost, a najveći udio financijskih sredstava trebao bi biti namijenjen radu lokalnih organizacija. 

SDP mora imati jasnu viziju borbe za budućnost Hrvatske, a sadašnje ekonomske politike SDP-a građanima su neprepoznatljive, ocijenila je.

Zalaže se za ekonomsku politiku moderne socijaldemokracije kao u razvijenim europskim zemljama, gdje je uloga države osigurati ravnomjeran razvoj regija i pomagati tržištu gdje ono ne može funkcionirati samo.

U izbornom procesu treba zadržati tzv. "Zip" sustav kandidiranja muških i ženskih kandidata, te osigurati većim udio mladih u izbornom procesu. Također, SDP se mora usprotiviti retradicionalizaciji društva, udaru na prava žena, rodno uvjetovanom nasilju i ekonomskoj nejednakosti žena.

Peđa Grbin objavio nove smjernice za oporavak SDP-a
Peđa Grbin objavio nove smjernice za oporavak SDP-a

Posebno se treba boriti protiv korupcije, kako unutar stranke tako i u društvu, naročito na mjestima gdje odgovornost za trošenje sredstava građana nose članovi SDP-a

Na upit hoće li pozdraviti podršku članova SDP-a koji su odgovorni za izborni poraz i hoće li nakon stranačkih izbora i za njih biti mjesta u vrhu stranke Ahmetović je odgovorila da u stranci ima mjesta za sve koji se kandidiraju i koje članovi SDP-a izaberu. 

"Podrška Zlatka Komadine, jednako kao i podrška mojoj kandidaturi bilo kojeg drugog člana SDP-a bit će mi na čast", poručila je Ahmetović dodavši kako će joj biti drago ako  bude što više kandidata za predsjedničku funkciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)