Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Analitičari: Apple će se bez S. Jobsa mučiti da ostane vodeći

Većina analitičara vjeruje da će sada vrijednost Applea drastično pasti, jer je Jobs bio glavni pokretač tvrtke. Smatraju kako će se njihovi konkurenti moći 'pokazati'

REUTERS/PXL
Foto: REUTERS/PXL
18 komentara

Svjetski analitičari su nakon Jobsove smrti pokrenuli lavinu komentara o budućnosti tvrtke Apple. Većina njih vjeruje kako će sada vrijednost Applea drastično pasti, jer je Jobs bio glavni pokretač tvrtke.

- Kao tehnološkom analitičaru jako mi je žao što je Jobs preminuo. Apple je bio Jobsov, a ne Jobs Appleov - kazao je Kim Young-chan, analitičar iz Seula. Legendu Silicijske doline, Stevea Jobsa, oplakuju i njegovi najveći konkurenti, Samsung Electronics, Amazon, Google i Sony. 

Osim analitičara, početkom rujna ove godine i investitori su se osvrnuli na Jobsovo zdravlje. Nakon što je Jobs otišao iz Applea, Polaris Group je izvijestila kako 'Apple više nema kreativnog i ambicioznog šefa u kojeg se može pouzdati'. 

Istaknuli su kako jedino Samsung ima proizvode koji ozbiljno mogu konkurirati Appleu. Već duže vrijeme su Apple i Samsung veliki rivali što se tiče tablet računala i pametnih telefona, piše Reuters

- Apple se suočio s velikim gubitkom. Njihovim konkurentima to će omogućiti probijanje na tržište te će se moći i istaknuti u svijetu visoke tehnologije - izvijestili su stručnjaci.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message