Obavijesti

News

Komentari 18

Analiza modela za kupnju Ine potrajat će još nekoliko tjedana

Analiza modela za kupnju Ine potrajat će još nekoliko tjedana

Što se tiče ukupnih hrvatsko-mađarskih odnosa, Plenković je istaknuo kako su oni kvalitetni i dobri, te kako je postignut zajednički dogovor da se pitanje INE i MOL-a odvoji od njih

VIDEO

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je kako će se na susretu Europske pučke stranke na Malti sastati i s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom s kojim bi trebao razgovarati o Ini i MOL-u, a trenutno se radi analiza modela za kupnju dionica Ine.

Premijeri Plenković i Orban bi trebali razgovarati o želji MOL-a da proda svoj udio dionica u INI i hrvatskoj želji da te dionice kupi.

"Ono što u ovoj fazi trenutačno radimo su temeljite analize različitih modela koji bi nas mogli dovesti do tog cilja. Za to će nam trebati još nekoliko tjedana s obzirom da se analiza modela radi vrlo temeljitim i stručnim pristupom na način koji bi iduću fazu mogao učiniti korisnom za ostvarenje našeg cilja", rekao je Plenković koji je u službenom posjetu Malti te će na tom otoku sudjelovati i na sastanku Europske pučke stranke. 

Što se tiče ukupnih hrvatsko-mađarskih odnosa, Plenković je istaknuo kako su oni kvalitetni i dobri, te kako je postignut zajednički dogovor da se pitanje INE i MOL-a odvoji od njih. 

"Mislim da na tome zajedničkim naporima radimo, kao i naši ministri i drugi kontakti između naših dviju zemalja", rekao je hrvatski premijer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca