Obavijesti

News

Komentari 75

'Anamarija je zazivala mamu, a onda mi je zaspala na ramenu'

'Anamarija je zazivala mamu, a onda mi je zaspala na ramenu'
3

12 SATI SAMA U ŠUMI: Odlutala je vjerojatno trčeći za svoja dva psića. Noć je bila prohladna, a curica je na sebi imala samo majicu kratkih rukava i kratke hlače

VIDEO

Mama, mama... zazivala je Anamarija Zović (4) iz mjesta Lukeži u Istri u trenutku kad su je jučer spasioci pronašli prestravljenu i ščućurenu u grmu usred šume.

Bilo je 7.40 sati. Oko 300 ljudi djevojčicu je tražilo cijelu noć. Odlutala je u utorak oko 19 sati, najvjerojatnije trčeći za svoja dva psića. Noć je bila prohladna, a curica je na sebi imala samo majicu kratkih rukava i kratke hlače.

Susjedi, vatrogasci, lovci, pripadnici Gorske službe spašavanja, te policajci opremljeni termovizijskim kamerama i svjetiljkama, cijelu noć su pretraživali okolicu Pićna. Pomagali su im i psi tragači. Pred jutro je slučajni prolaznik spasiocu pokazao mjesto s kojeg je čuo lavež pasa. Svi su požurili u tom smjeru i tada su čuli plačno zapomaganje prestravljene djevojčice. Imala je samo nekoliko ogrebotina po rukama.

- To je velika sreća. Kada smo je ugledali uzbuđenje je bilo neopisivo. Mala je samo zazivala mamu. Uzeo sam je u naručje. Naslonila mi je glavu na rame i odmah zaspala – rekao je vatrogasac Mladen Kiković (46) o prvom susretu s djevojčicom. Našli su je kod Gračišća, tri kilometra od njezine kuće. Do kuće su je prevezli u vozilu HGSS-a, a u naručju ju je nosila šefica labinske policije Đeni Bučić koja nije skrivala radost na licu.

Suze radosnice, zagrljaji i uzdasi olakšanja zamijenili su strepnju kod nekoliko stotina onih koji su kroz noć tragali za malenom djevojčicom i njezinom kujicom Žućom, te tromjesečnim psićem.

Ugledavši svoje roditelje, mamu Sandru i tatu Davora, lice joj se ozarilo. Nitko je nije mogao odvojiti od njih.

- Osjećaj kada ti nema djeteta ne može se opisati. Ali mi smo bili relativno mirni jer smo znali da su s njom i naša dva psa. S njima se Ana uvijek družila i oni su uvijek bili uz nju. Budući da se nisu vratili, vjerovali smo da su s njom i bilo nam je malo lakše - rekao je Anamarijin otac Davor Zović.

Nakon što su liječnici ustanovili da osim ogrebotina malena Anamarija nije ozlijeđena, odmah je utonula u san.

Tek kad se malo oporavi od šoka, djevojčica će možda svojim roditeljima ispričati kako se zapravo izgubila. Susjedi nam kažu kako je Anamarija uvijek bila u društvu sedmogodišnjeg brata Martina i da se nikad nisu odvajali. Svi pretpostavljaju da je za njezin nestanak bila ključna igra s psima. Oni su, također iscrpljeni i gladni, dotrčali do kuće oko sat vremena nakon što su spasioci doveli Anamariju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa