Obavijesti

News

Komentari 367

Plenković: Cijenim Kalmetinu odluku, ostaje u užem vodstvu

Plenković: Cijenim Kalmetinu odluku, ostaje u užem vodstvu
5

Plenković je komentirao Kalmetino odustajanje od izborne utrke. Kaže da razumije njegovu odluku te da je time pokazao odgovornost prema građanima koji su ga izabrali

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković  u središnjici stranke komentirao je odustajanje zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete od utrke na izvanrednim parlamentarnim izborima.

Plenković je kazao kako "razumije i cijeni" Kalmetinu odluku da se posveti dužnosti koju su mu povjerili građani Zadra, odnosno gradonačelničkoj funkciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vidjeli ste izjavu Božidara Kalmete koji je najavio da se neće kandidirati na izvanrednim izborima. On je i u posljednja dva mandata Sabora bio izabran, a nakon što je postao gradonačelnik svoj mandat je stavio u mirovanje. Razumijem i cijenim njegovu odluku. Pokazao je da je odgovoran prema dužnosti na koju su ga izabrali građani te da se želi koncentrirati na svoju zadaću. Time je poslao poruku svojim drugim kolegama. Veselim se njegovom doprinosu našoj kampanji za pobjedu u rujnu. On naravno ostaje u vodstvu stranke - rekao je Plenković dodajući da Kalmetino odustajanje nema veze s optužnicom protiv njega.

Plenković je rekao da će odrednice programa HDZ-a biti koncentrirane na gospodarstvo, poduzetništvo i druge teme isticane u unutarstranačkim izborima. 

- Sve ono što smo najavljivali i što građani od nas očekuju, da pošaljemo jednu vjerodostojnu poruku - kazao je.

Plenković je rekao da reforma obrazovanja zahtijeva nacionalni konsenzus te da se ona nastavlja.

- Reforma je jako važna za HDZ. Povjerenstva koja su imenovana i dalje rade. Uključili smo sve institucije. Sve je tranapsrentno. Želimo da reforma mladima omogući kvalitetno obrazovanje i prilagodbu za radna mjesta budućnosti - rekao je šef HDZ-a.

Na pitanje je li razgovarao s bivšim voditeljem Kurikularne reforme, Plenković je rekao kako za reformu nije bitan niti jedan pojedinac.

- Ne može nitko privatizirati jedan proces. U Hrvatskoj ima jako mnogo stručnjaka - izjavio je.

Plenković je naglasio da je spreman za sučeljavanja s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem koje će se održati u petak na HTV-u.

- Očekujem da javnost čuje koji su ključni stavovi u našem programu. Rasprava će sigurno biti zanimljiva - kazao je Plenković.

Na pitanje osjeća li se ugroženim od strane Milana Bandića, Plenković je rekao da se ne osjeća ugroženim od strane bilo koga.

-  Gospodin Bandić je dugogodišnji gradonačelnik Zagreba. Ima specifičan stil komunikacije. Normalno je da svatko zagovara svoje adute. Lijepo je da cijeni postignuća Franje Tuđmana, ali vjerujem da se članovi HDZ-a imaju najviše pravo poistovjetiti s njegovim rezultatima - kazao je Plenković.

Izbjegao je dati odgovor na pitanje hoće li na listama biti mjesta za Zlatka Hasanbegovića i Ivana Šukera.

- O listama ćemo govoriti sljedećih dana - kazao je.

Poručio je Ćiri Blaževiću da su mu vrata HDZ-a uvijek otvorena, a kazao je i kako je on njegov dobar prijatelj i da su mu simpatične njegove izjave.

- Želim da HDZ bude vjerodostojna stranka, da vrati povjerenje birača. Naš program svjedočit će o tome u tjednima koji slijede - zaključio je šef HDZ-a.

 

 

 

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 367
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...