Obavijesti

News

Komentari 15

Andrej Plenković je pozvao Hrvate u BiH: Izađite na izbore

Andrej Plenković je pozvao Hrvate u BiH: Izađite na izbore
1

Poruka koju sam došao uputiti Draganu je poruka političke potpore, prijateljstva i suradnje, te želje da na izborima ostvari sjajan, pobjednički rezultat, rekao je Plenković

VIDEO

Hrvatski premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković pozvao je u četvrtak u Mostaru Hrvate u Bosni i Hercegovini da se masovno odazovu na nedjeljne opće izbore, te je izrazio očekivanje kako će na njima predsjednik sestrinske stranke HDZ-a BiH Dragan Čović ostvariti pobjednički rezultat.

"Posebno nam je bitno da kroz ove izbore i hrvatski narod, kao najmalobrojniji, ali jednakopravan i konstitutivan iskoristi svoje biračko pravo i na tim  izborima sudjeluje u što većem broju. Siguran sam da će na taj način najbolje pridonijeti onome  što je kod izbora važno, a to je legitimitet svih izabranih predstavnika. Zbog toga očekujemo uspjeh i jedan veliki odziv birača na izbore", rekao je Plenković novinarima nakon susreta u HDZ-u BiH dvaju stranačkih izaslanstava. Istaknuo je kako je od ključne važnost da se osigura izbor legitimnih političkih predstavnika i izrazio potporu Čoviću.

"Poruka koju sam došao uputiti Draganu je poruka političke potpore, prijateljstva i suradnje, te želje da na izborima ostvari sjajan, pobjednički rezultat", dodao je. Upitan o poruci koju je uputio poglavar Islamske zajednice u BiH reis Husein Kavazović kako nije dobro da pojedini narodi biraju predstavnike drugima, rekao je kako se radi o "mudroj i ispravnoj" poruci.

"Zato vjerujem da će svi na ovim izborima glasovati ono što im omogućuje postojeći izborni sustav i da će to načelo Daytonsko-pariškog ustava BiH i načelo konstitutivnosti biti reflektirano i u samom procesu glasovanja. To je dobro za funkcionalnost, koheziju svih institucija u BiH, za njezinu budućnost  i za njezinu, možemo slobodno reći pravedno funkcioniranje", pojasnio je Plenković. 
Čović je istaknuo kako je ova stranka vodila pozitivnu kampanju te očekuje pobjedu na nedjeljnim izborima.

"Vjerujem da ćemo 8. listopada, kada svi prepoznaju rezultate  izbora, imati legitimno predstavljanje, kako kod Hrvata, jednako tako kod Bošnjaka i Srba", rekao je Čović.
Plenković i Čović zajedno su u Mostaru položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježje poginulim pripadnicima III. Cimske bojne HVO-a u Mostaru, te će sudjelovati na završnom predizbornom skupu HDZ-a BiH u Mostaru.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu