Obavijesti

News

Komentari 82

Mrak Taritaš: Od ponedjeljka se pripremamo za drugu utakmicu

Mrak Taritaš: Od ponedjeljka se pripremamo za drugu utakmicu
41

LOKALNI IZBORI 2017.: Prema prvim neslužbenim rezultatima u Zagrebu vodi Milan Bandić s 36,48 posto glasova, a slijedi ga Anka Mrak Taritaš s 21,44 posto

VIDEO

PRATITE TIJEK DOGAĐAJA:

00.15 - Mrak Taritaš zahvalila je biračima i svima koji su sudjelovali u njezinoj kampanji.

- Ovo su treći izbori i treći put smo pobijedili - kazala je i zahvalila svojim protivnicima. Kaže da će u drugom krugu izbora građani odgovarati na referendumsko pitanje o tome žele li promjene.

U stožeru Anke Mrak Taritaš komentiraju izborne rezultate! Reporteri: Denis Gaščić, Monika Menčik

Posted by 24sata Video on Sunday, 21 May 2017

POGLEDAJTE VIDEO:

Uživo iz stožera Anke Mrak Taritaš: Bojan Glavašević o rezultatima izbora! Reporteri: Denis Gaščić, Monika Menčik

Posted by 24sata Video on Sunday, 21 May 2017

23.00 - Pogledajte atmosferu u stožeru:

Uživo iz stožera Anke Mrak Taritaš

Posted by 24sata Video on Sunday, 21 May 2017

22.45 - U stožer je stigao i Ivo Josipović.

Ivo Josipović stigao u stožer Mrak Taritaš

Posted by 24sata Video on Sunday, May 21, 2017

22.20 - Mrak Taritaš je kazala da su rezultati očekivani i zahvalila građanima koji su izašli na birališta. 

- Dvije utakmice su u pitanju. Prva je pri kraju, od ponedjeljka se pripremamo za drugu na drugi način - kaže Mrak Taritaš i pozvala sve da 4. lipnja izađu na izbore jer je to prilika za drugačije upravljanje gradom. 

Kada bi u drugi krug s Bandićem išla Švaljek, Mrak Taritaš bi je podržala, kaže. Za one koji su rekli da nikad ne bi koalirali s Bandićem očekuje da održe svoju riječ.

Upitana s kim će koalirati s obzirom da lista za Gradsku skupštinu stoji slabije nego prije četiri godine, kazala je da treba pričekati stvarne rezultate "iako ankete u posljednje vrijeme dobro predviđaju".

- U skupštini ćemo za sve one koji su kroz ovu izbornu kampanju rekli da žele drugačiji Zagreb i promjenu u Zagrebu i da neće koalirati s Bandićem. Ako neće s njim, onda je očekivano da će koalirati s nama. Držim za riječ sve one koji su kroz predizbornu i izbornu kampanju rekli da ni u kojem slučaju neće koalirati s Bandićem. Očekujem da će tako i biti - poručila je Mrak Taritaš.

Zahvalila se Zagrepčanima i Zagrepčankama koji su izašli na ove izbore i svojim konkurentima za, kako je ocijenila, jednu srčanu bitku za prvo lice Zagreba.

Anku Mrak Taritaš u njezin stožer došli su podržati i SDP-ovci Bojan Glavašević, Siniša Varga i Mirando Mrsić te Ivo Josipović iz Naprijed Hrvatska.

22.12 - Anka Mrak Taritaš stigla je u izborni stožer i odmah podigla atmosferu među okupljenima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Anka Mrak Taritaš stigla u stožer

Posted by 24sata Video on Sunday, 21 May 2017

21.49 - Anka može dovršiti Bandića u drugom krugu - kaže Vrdoljak koji je zasad zadovoljan rezultatima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uživo iz stožera Anke Mrak Taritaš: Ivan Vrdoljak o prvim rezultatima izbora! Reporteri: Denis Gaščić, Monika Menčik

Posted by 24sata Video on Sunday, 21 May 2017

21.00 - Prema prvim neslužbenim rezultatima u Zagrebu vodi Milan Bandić s 36,48 posto glasova, a slijedi ga Anka Mrak Taritaš s 21,44 posto. Zasad je obrađeno četiri posto biračkih mjesta u Zagrebu.

20.18 - U Zagrebu najviše mjesta u Gradskoj skupštini osvaja lista Bandić Milan 365-SMSH-ZL-NSR, koja je dobila 25,94 posto glasova.

Slijedi lista SDP-HNS-HSS-HSU-NH-SU s 22,03 posto glasova, nezavisna lista Sandre Švaljek-HSLS-ZS-HKS osvojila je 12,87 posto glasova, dok je HDZ dobio 10,52 posto. Zagreb je Naš-NL-Orah-RF-Za Grad ima 7,95 posto, a nezavisna lista Brune Esih 7,20 posto.

Prema izlaznim anketama, Most (3,98 posto) , Živi zid-PH (3,50 posto), Pametno (1,42 posto), HDS-HKDU MV-USP-PZ  (1,09 posto) ne prelaze izborni prag.

20.10 - Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatima prvih izlaznih anketa prema kojima kandidatkinja koalicije SDP-HNS-HSS-HSU-Naprijed Hrvatska-SU Anka Mrak Taritaš s 26,8 posto ulazi u drugi krug lokalnih izbora za zagrebačkog gradonačelnika, ocijenivši da je očigledno da građani žele promjene.

Prema prvim izlaznim anketama objavljenima u 19 sati nakon zatvaranja birališta,  aktualni gradonačelnik Milan Bandić dobio je 30,1 posto glasova, slijedi ga Mrak Taritaš s 26,8 posto, dok je Sandra Švaljek osvojio 17,7 posto glasova.

- Drago mi je da je veća izlaznost, oduševljen sam rezultatom iz Zagreba zato što je očigledno da je 70 posto građana glasalo za promjene u Zagrebu i da su konačno ono što smo vjerovali od prvog dana - da je Mrak Taritaš je najbolja buduća zagrebačka gradonačelnica - vidjeli mnogi građani da imamo šansu - komentirao je Vrdoljak.

- Šansa je s ovim rezultatom očigledna - da promijenimo Bandića i krenemo u novu eru Zagreba - dodao je.

Što se tiče Osijeka, Vrdoljak je kazao da su tamo zadržali poziciju, da je stabilizacijski mandat završio i da kreću u razvojni mandat te da je u Rijeci također kontinuitet. U Splitu, kaže, nisu ušli kandidati za koje bi volio da uđu, no ne bi se, dodao je, previše na to obazirao. "Mi smo to očekivali s obzirom na neke prethodne ankete", istaknuo je.

Rajko Ostojić: 70 posto građana želi Zagreb koji će biti lokomotiva cijeloj Hrvatskoj

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić također je ocijenio da rezultati prvih izlaznih anketa govore da 70 posto Zagrepčana želi promjene i drugačiji Zagreb.

- Sedamdeset posto građana ne želi zaostali Zagreb koji je u nekom drugom stoljeću, već žele Zagreb koji će biti lokomotiva cijeloj Hrvatskoj. U ovom trenutku imate četiri dizalice na jednom gradilištu u Vrbanima. Nigdje drugdje. Diljem Zagreba se ne gradi - ne rade se vrtići, škole i to je upravo ono što će napraviti Mrak Taritaš - istaknuo je.

- Očito je došlo vrijeme da imamo gradonačelnicu, ženu, gospođu - rekao je, izrazivši uvjerenje u pobjedu za dva tjedna u drugom krugu izbora.

Ostojić je naglasio da je razlog što SDP nije imao svog kandidata to što je njihov kandidat Davor Bernardić u međuvremenu postao predsjednik SDP-a Hrvatske i nije bilo vremena da grade novog kandidata.

- Ali Anka Mrak Taritaš dijeli slične, gotovo iste  značajke i vrijednosti koje dijelimo mi i to je nešto što apsolutno podupiremo - dodao je.

- Što se tiče ostalih gradova, naš kandidat pobjeđuje, a dva kandidata koja podupiremo -  Ivica Vrkić u Osijeku ulazi u drugi krug kao prvi, a Mrak Taritaš kao druga. Ovo je rezultat koji mi očekujemo i mislim da ćemo imati čak tri gradonačelnika od četiri velika grada - naglasio je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uživo iz stožera Anke Mrak Taritaš: Vesna Pusić komentira rezultate izlaznih anketa! Reporteri: Denis Gaščić, Monika Menčik

Posted by 24sata Video on Sunday, 21 May 2017

19.10 sati - To znači da je 2017. došlo vrijeme kad politika ne smije robovati strankama nego najboljim osobama i kandidatima. U krajnjoj liniji nije HNS bio temelj ove kampanje nego Anka Mrak Taritaš i njen tim ljudi koji mora sutra voditi Grad Zagreb. Kako se mi ponašamo tako su se očito odlučili i potencijalni koalicijski partneri i to je očito formula uspjeha - komentirao je Vrdoljak činjenicu da SDP nije imao kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Prema prvim izlaznim anketama Mrak Taritaš dobila je 1089 glasova, to jest, 26,78% i nalazi se na drugom mjestu iza Milana Bandića koji ima 30,08 posto.

U stožer Mrak Taritaš u kafiću na glavnom zagrebačkom trgu stigli su Vesna Pusić, Rajko Ostojić i Ivan Vrdoljak. Anka Mrak Taritaš trebala bi doći oko 22 sata.

Kad su objavljeni rezultati prvih neslužbenih anketa stožerom se prolomio pljesak.

Kandidatkinja koalicije SDP-HNS-HSS-HSU-Naprijed Hrvatska-SU Anka Mrak Taritaš glasala je u nedjelju ujutro na biračkom mjestu u Ulici Antuna Bauera te je tom prigodom pozvala građane da izađu na lokalne izbore u što većem broju.

- Na današnji dan su najinteresantniji izbori u Zagrebu u proteklih 16 godina. Alibi da netko neće izaći na izbore jer je glas propao ne vrijedi - kazala je Mrak Taritaš novinarima nakon glasanja.

- Na današnji dan biramo budućnost Zagreba ne samo kroz sljedeće četiri godine nego kroz sljedećih dvadesetak godina - naglasila je Mrak Taritaš. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...