Obavijesti

News

Komentari 2

Anketa: Kerumova prednost unutar statističke pogreške

Anketa: Kerumova prednost unutar statističke pogreške
4

LOKALNI IZBORI 2017. Kerum trenutačno računa na potporu od 45,4 posto birača, a Opara na 41,8 posto birača. No teško da se može govoriti o prednosti budući da je razlika unutar statističke pogreške

VIDEO

Ostalo je još 48 sati izborne kampanje, a Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje među biračima Splita za koga će glasovati u nedjelju. Željko Kerum vodi, ali njegova je prednost unutar statističke pogreške. 
MOŽE LI KERUM OPET OSVOJITI BANOVINU?
Željko Kerum trenutačno računa na potporu od 45,4 posto birača, a Andro Krstulović Opara na 41,8 posto birača. No teško da se može govoriti o prednosti budući da je razlika unutar statističke pogreške. 
Neodlučnih birača je još 6,4 posto, a na izbore neće izaći 2,1 posto stanovnika podno Marijana. Istodobno 4,3 posto ispitanika odbija odgovoriti za koga će glasovati. 
KERUM DOBIO LJEVICU – OPARA PAMETNO 
Andro Krstulović Opara može računati na glasove birača stranke Pametno, točnije na njih 48 posto. No 27 posto birača Marijane Puljak svoj će glas dati Željku Kerumu. SDP- ovi birači Aide Batarelo njih 56 posto priklonit će se Željku Kerumu, a njih 21 posto Andri Krstuloviću Opari. Većina birača Mosta, njih 48 posto, u nedjelju će glas dati Željku Kerumu, a njih 36 posto Andri Krstuloviću Opari. 
PROTEKLE 4 GODINE LOŠE ZA SPLIT
Većina ispitanika misli kako se situacija u posljednje 4 godine pogoršala ili njih 48 posto. Da je ostala ista, mišljenja je njih 40 posto, a da se poboljšala, misli pak 9 posto ispitanika. 3 posto ne zna ili odbija odgovoriti. 
NAPOMENA
Istraživanje je provela agencija IPSOS od 29. do 30. svibnja na slučajnom uzorku od 803 punoljetna građana Splita. Uzorak je stratificiran prema veličini naselja, a odstupanja strukture uzorka od strukture populacije prema spolu, dobi i stupnju obrazovanja korigirana su postupkom otežavanja. Pogreška mjerenja je +/-3,6%. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...