Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Anketa: Kerumova prednost unutar statističke pogreške

LOKALNI IZBORI 2017. Kerum trenutačno računa na potporu od 45,4 posto birača, a Opara na 41,8 posto birača. No teško da se može govoriti o prednosti budući da je razlika unutar statističke pogreške

Foto: Nova TV
2 komentara

Ostalo je još 48 sati izborne kampanje, a Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje među biračima Splita za koga će glasovati u nedjelju. Željko Kerum vodi, ali njegova je prednost unutar statističke pogreške. 
MOŽE LI KERUM OPET OSVOJITI BANOVINU?
Željko Kerum trenutačno računa na potporu od 45,4 posto birača, a Andro Krstulović Opara na 41,8 posto birača. No teško da se može govoriti o prednosti budući da je razlika unutar statističke pogreške. 
Neodlučnih birača je još 6,4 posto, a na izbore neće izaći 2,1 posto stanovnika podno Marijana. Istodobno 4,3 posto ispitanika odbija odgovoriti za koga će glasovati. 
KERUM DOBIO LJEVICU – OPARA PAMETNO 
Andro Krstulović Opara može računati na glasove birača stranke Pametno, točnije na njih 48 posto. No 27 posto birača Marijane Puljak svoj će glas dati Željku Kerumu. SDP- ovi birači Aide Batarelo njih 56 posto priklonit će se Željku Kerumu, a njih 21 posto Andri Krstuloviću Opari. Većina birača Mosta, njih 48 posto, u nedjelju će glas dati Željku Kerumu, a njih 36 posto Andri Krstuloviću Opari. 
PROTEKLE 4 GODINE LOŠE ZA SPLIT
Većina ispitanika misli kako se situacija u posljednje 4 godine pogoršala ili njih 48 posto. Da je ostala ista, mišljenja je njih 40 posto, a da se poboljšala, misli pak 9 posto ispitanika. 3 posto ne zna ili odbija odgovoriti. 
NAPOMENA
Istraživanje je provela agencija IPSOS od 29. do 30. svibnja na slučajnom uzorku od 803 punoljetna građana Splita. Uzorak je stratificiran prema veličini naselja, a odstupanja strukture uzorka od strukture populacije prema spolu, dobi i stupnju obrazovanja korigirana su postupkom otežavanja. Pogreška mjerenja je +/-3,6%. 

Tema: Lokalni izbori 2017.

Možda vas zanima i ovo:
Message