Obavijesti

News

Komentari 76

Anto Đapić o izbjeglicama: Sve je to plan za jačanje ISIL-a

Anto Đapić o izbjeglicama: Sve je to plan za jačanje ISIL-a
1

Kada bi govorili o prihvatu izbjeglica, onda bi trebali govoriti o privremenom prihvatu žena i djece, a ne mladića koji izgledaju kao da su iz teretana izašli, rekao je Đapić

VIDEO

Takozvana imigrantska kriza, koja je zahvatila Europu, ovih dana je srušila Schengenski režim i time, praktički, uzdrmala same temelje Europske Unije. Ova posljednja situacija, koja je, razvidno, sustavno izazvana, dovela je do toga da svaka zemlja koja drži do sebe i štiti svoje nacionalne interese uvođenjem ponovne kontrole ulaska u svoju zemlju je prekinula Schengenski režim. 

To nije privremeni prekid, po našem uvjerenju to je trajno rješenje onoga što nas očekuje. Ova kriza luči tri politička stajališta unutar članica EU. Jedno je, nacionalno odgovorno, Mađarske, Slovačke i Poljske. Drugo je ekonomski interesantno, Njemačke, koja jeftino dolazi do radne snage preko sirijskih izbjeglica. 

Treće je, najgore moguće, koje zagovara Hrvatska, koja je je benevolentna do ignorancije i potpunog nepoznavanja situacije kako na Bliskom istoku tako i na Balkanu i u EU,  oštro se u utorak na konferenciji za novinare na politiku Vlade Republike Hrvatske prema izbjeglicama osvanuo Anto Đapić, predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) i osječkog Gradskog vijeća.

- Hrvatska Vlada je spremna, benevolentna, čak nadahnuto općehumanitarna i kozmopolitska kako bi primila tisuće izbjeglica druge kulture i svjetonazora, probala ih integrirati i zaposliti, a u isto vrijeme tisuće mladih je trbuhom za kruhom otišlo samo iz Osijeka u zemlje Europske Unije. Pa, čovječe, zapošljavaj onda pripadnike svojeg naroda i svoje građane -naglasio je Đapić jasno poručujući da DESNO ne podržava Vladu po pitanju odnosa prema izbjegličkoj krizi.

Đapić se čudi što nitko ne prepoznaje opasnost da se iseljavanjem svih tih ljudi iz Sirije i Iraka "zapravo učvršćuje ISIL".

- Hrvatska nije ni luk jela ni luk mirisala, a s politikom kakvu najavljuje Vlada prema imigrantima prestat ćemo biti stabilna država i nećemo više biti sigurna zemlja. Hrvatska se mora priključiti politici koju zagovaraju Mađarska, Slovačka ili Poljska, sve drugo je avanturizam - rekao je Đapić.

Prisjetio se Đapić i svog strica koji je 20 godina u Njemačkoj morao živjeti "po standardima najboljeg Nijemca, a u isto vrijeme svaki tjedan ovjeravao svoje boravište, dok mu nisu riješili njegov azilantski status".

- Ovo danas što se radi u potpunoj je suprotnosti s europskim interesima, kršćanskoj Europi i to nekom odgovara. Kada bi govorili o prihvatu izbjeglica, onda bi trebali govoriti o privremenom prihvatu žena i djece, a ne mladića koji izgledaju kao da su iz teretana izašli. Oni su nas zasad tek okrznuli, ali nemojmo se zavaravati, najezda kolone imigranata prema Hrvatskoj samo što nije počela. Mađarska je sebe osigurala, Srbija će sve propuštati u Hrvatsku, a kako će Slovenija zatvoriti granice prema Hrvatskoj, jasno je što nas očekuje i svi će od nas tražiti da budemo veći katolici od Pape i veći demokrate od Francuza - rekao je Đapić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh je oko aviona: 'Ostvarili smo san'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh je oko aviona: 'Ostvarili smo san'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa