Obavijesti

News

Komentari 44

Apel građanima Splita: Svaka minuta je bitna, ovo je ozbiljno!

Apel građanima Splita: Svaka minuta je bitna, ovo je ozbiljno!
3

Policija je upozorila građane Splita da budu što dalje od podrčuja na kojima su bezinske postaje, a posebno na Smokoviku. Splitski gradonačelnik uputio je apel i molio da se situaciju shvati ozbiljno

VIDEO

Sve hitne službe grada Splita ulažu nadljudske napore u zaustavljanju požara koji okružuje Split. Situacija s požarom koji je zahvatio istok grada je ozbiljna i pozivam sve građane da odmah uđu u svoje domove i zatvore prozore kako bi se zaštitili od posljedica dima, poručuje splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u apelu građanima. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Apeliram na građane da samostalno ne kreću na požarišta nego da se stave na raspolaganje Javnoj vatrogasnoj postaji ili policiji koja će ih uputiti u daljnje aktivnosti, ovisno o raspoloživoj opremi i njihovoj spremnosti.

S obzirom da gori odlagalište otpada Karepovac molim građane s područja cijeloga Splita da ozbiljno shvate situaciju i ne izlaze iz svojih domova ako nije nužno.

Zaštitite dišne puteve mokrim ručnicima i krpama, slušajte upute zdravstvenih radnika koje će biti emitirane putem medija i ozbiljno shvatite situaciju. Nema panike, ali odgovorno ponašanje svakog od nas je neophodno.

Također ih pozivam da ne koriste vozila, pogotovo da izbjegavaju glavne gradske prometnice i one koje povezuju bolnice s opožarenim dijelovima grada kako bi vozila hitnih službi mogla neometano prolaziti. Svaka minuta je bitna.

Ukoliko bude potrebe za smještaj većeg broja evakuiranih osoba pripremit će se dvorane za smještaj u koordinaciji s Gradskim društvom Crvenog križa", poručio je Opara, a u apelu se dodaje da će stožeri zaštite i spašavanja Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije uskoro će održati zajedničku sjednicu. 

Policija moli građane da se ne zadržavaju na prometnicama, posebno u ističnom dijelu Splita prema Solinu. Upozoravaju Splićane da se udalje iz područja bezinskih postaja, a posebno one na Smokoviku. 

- Molimo vozače da isključivo u hitnoj potrebi koriste staru klišku cestu kako bi bila prohodna za službe koje su angažirane u gađenju požara i pomoći stanovništvu. Na bilo kakav zvuk sirena vatrogasaca i vozila DUZS, HGSS i Hitne, molimo vozače da se maknu s prometnica - poručuju iz policije. 

Slobodna Dalmacija objavila je upute prema kojima bi se građani Splita trebali ponašati u ovakvoj sitaciju.

[APEL SPLIĆANIMA] Situacija zbog velikog požara je izrazito ozbiljna, ovo su upute po kojima se treba ponašati: ​-...

Posted by Slobodna Dalmacija on 17. srpnja 2017
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"