Obavijesti

News

Komentari 62

Apel HURS-a: Hitno sastavite Vladu ili raspište nove izbore

Apel HURS-a: Hitno sastavite Vladu ili raspište nove izbore
1

HURS je uputio apel Mostu, te koalicijama HDZ-a i SDP-a da čim prije postignu kompromis kako bi Vlada preuzela upravljanje državom i kako bi se donio proračun

VIDEO

Hrvatska udruga radničkih sindikata sa sjednice Predsjedništva koja se održava u Šibeniku uputila je apel Mostu, te koalicijama HDZ-a i SDP-a da čim prije postignu kompromis kako bi čim prije Vlada preuzela upravljanje državom i kako bi Sabor donio proračun.

- Vrijeme je apela. S obzirom da je Hrvatska u pet godina izgubila 106.000 radno aktivnih, ukupno je 76.000 zaposlenih manje, korisnika mirovina je 32.500 više,  u blokadi 36.777 poduzeća s 15.000 radnika, dug države je skoro 300.000.000, blokiranih građana je 320.000 s ukupnim dugom preko 35 milijardi... To je Hrvatska danas, a u takvoj Hrvatskoj poslije izbora imamo jalove pregovore. Gubi se vrijeme,živimo u okolnostima kada imamo najznačajni akt, državni proračun, usvojen s privremenim karakterom. Sve ovo skupa ukazuje da moramo ići s apelom i zahtjevom prema postizbornim pregovaračima, prema Mostu, HDZ-ovoj i SDP-ovoj koaliciji, da se potrude oko kompromisa. Građani su  vas uputili na kompromis, na kompromis koji ne smije akumulirati nove izdatke. To hrvatska ekonomija i proračun ne mogu podnijeti. Zato nam hitno treba kompromis, da bi se uspostavila vlada, da bi se do završetka razdoblja za koji vrijedi privremeni proračun novi mogao donijeti u normalnim okolnostima. Ako ne daj Bože ne možete postići konsenzus i ne možete skupiti dovoljan broj ruku u Saboru, onda čim prije zaključite tu priču kako bi se mogli raspisati novi izbori - rekao je na konferenciji za novinare predsjednik HURS-a Ozren Matijašević.

- Ako se ovo ne napravi, a s obzirom na jako zahtjevnu 2017. godinu u kojoj na naplatu dolaze jako velike obveze, uslijedit će rasulo. Neće se moći isplaćivati ni mirovine i Grčka će biti ništa u usporedbi s Hrvatskom. Zato upućujemo apel Mostu, HDZ-u i SDP-u da hitno postignu kompromis. Hoće li vladu sastaviti dvoje ili troje, to je nevažno, samo da bude što prije. Ako nema kompromisa, pošteno nam recite da ga nema i neka se raspišu novi izbori - rekao je Matijašević. HURS, najavio je, neće dopustiti da se konstituira novi Sabor bez postignutog dogovora o većini. - Žestoko ćemo se suprotstaviti pokušaju da izabrani štite svoje benefite i da konstituiraju Sabor ako se ne bude znalo mogu li sastaviti vladu, da i 151 novoizabrani zastupnik za samo tu jednu jedinu sjednicu ima pravo šest mjeseci primati punu plaću i još šest mjeseci pola te plaće. Sve to na teret ovog jadnog proračuna. Nemojte ići na tu varijantu, jer tome ćemo se žestoko suprotstaviti. I ne znam što bi se još trebalo dogoditi ovom narodu da izađe na ulice i onemogući da u tom slučaju primaju te plaće - rekao je Matijašević.

Predsjedništvo HURS-a nije se slučajno sastalo u Šibeniku.

 - U Šibeniku smo zato jer ovdašnji TLM upravo proživljava svoju golgotuželimo i na ovaj način dati podršku opravdanim zahtjevima radnika da se čim prije donesu odluke u cilju čuvanja radnih mjesta - rekao je Matijašević.

Apelirao je i na Trgovački sud u Zadru, ispostavu u Šibeniku, da čim prije riješi zahtjev HURS-a za pokretanje stečaja u TLM-u.

 - Imamo informaciju da je jedina sutkinja u šibenskoj ispostavi Trgovačkog suda u Zadru podnijela zahtjev za izuzećem. Apeliramo prema Trgovačkom sudu u Zadru da čim prije riješi taj zahtjev i nađe joj zamjenu, kako bi već danas imali suca kojem će u ruke doći zahtjev za stečaj valjaonica TLM-a - rekao je Matijašević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...