Obavijesti

News

Komentari 112

Đapić je osječkim maturantima obećao besplatan vozački ispit

Đapić je osječkim maturantima obećao besplatan vozački ispit
3

Naš program se okreće mladima, jer smatramo da Osijek mora biti grad u kojem se ostaje, a ne da se iz njega odlazi!, rekao je kandidat za gradonačelnika Osijeka

VIDEO

Svi maturanti koji do jeseni donesu uvjerenje o položenoj državnoj maturi moći će besplatno, na trošak proračuna Grada Osijeka, polagati vozački ispit "B" kategorije, najavio je u nedjelju na konferenciji za novinare Anto Đapić, kandidat nezavisne liste za gradonačelnika Osijeka.

- Naš program se okreće mladima, jer smatramo da Osijek mora biti grad u kojem se ostaje, a ne da se iz njega odlazi! Gradonačelnik ima dužnost i obvezu kvalitetno i dobro upravljati financijskim sredstvima kojima se puni gradski proračun. Posljednje četiri godine gradska uprava nema ni volje ni htijenja pokrenuti bilo kakve projekte te smatra da je vođenje grada davanje otkaza i rezanje troškova. To nije dobro. Štedi se kad se ima puno, a kad se nema, onda se mora krenuti u investiranje. Sadašnja gradska vlast je radila suprotno i na takav način srušila gradski proračun sa 600 na 400 milijuna kuna. Gradonačelnik koji kaže da mu grad djeluje u plusu je smiješan gradonačelnik! Gradovi poput Osijeka moraju biti stalno u kreditima i pokretati investicije - naglasio je Đapić.

Uz znanje stranog jezika i računalsku pismenost, Đapić naglašava da je vozački ispit ključni uvjet koji se traži pri zapošljavanju te je, smatra, dužnost Grada Osijeka pomoći mladima steći vozačku dozvolu, pogotovo u današnjim uvjetima kad je to zbog cijene gotovo nemoguća misija.

- Grad Osijek ima sredstva kojima bi se to moglo platiti! Najniža zakonski određena cijena auto škole je 5.690 kuna, a na tu cijenu se još dodaje polaganje prve pomoći i polaganje ispita. U Osijeku je 1951 maturant. Mi procjenjujemo da ćemo već ove godine moći pokrenuti ostvarenje tog projekta - tvrdi Anto Đapić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U svim auto školama bi ravnomjerno bili raspoređeni maturanti te bi i sve auto škole oživjele. Auto škole bi se ugovorom obvezale, pak, da će svi polaznici morati odvoziti svih predviđenih 30 sati vožnje. S druge strane bi, najavljuje Đapić, "pokazali da se i mladima u Osijeku može vrlo konkretno pomoći"!

- Učinimo Osijek ponosnim na svoje odluke i postupke te od njega napravimo uzor ostatku Hrvatske, kaže Đapić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.