Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
112 komentara

Đapić je osječkim maturantima obećao besplatan vozački ispit

Naš program se okreće mladima, jer smatramo da Osijek mora biti grad u kojem se ostaje, a ne da se iz njega odlazi!, rekao je kandidat za gradonačelnika Osijeka

Marko Mrkonjić/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
112 komentara

Svi maturanti koji do jeseni donesu uvjerenje o položenoj državnoj maturi moći će besplatno, na trošak proračuna Grada Osijeka, polagati vozački ispit "B" kategorije, najavio je u nedjelju na konferenciji za novinare Anto Đapić, kandidat nezavisne liste za gradonačelnika Osijeka.

- Naš program se okreće mladima, jer smatramo da Osijek mora biti grad u kojem se ostaje, a ne da se iz njega odlazi! Gradonačelnik ima dužnost i obvezu kvalitetno i dobro upravljati financijskim sredstvima kojima se puni gradski proračun. Posljednje četiri godine gradska uprava nema ni volje ni htijenja pokrenuti bilo kakve projekte te smatra da je vođenje grada davanje otkaza i rezanje troškova. To nije dobro. Štedi se kad se ima puno, a kad se nema, onda se mora krenuti u investiranje. Sadašnja gradska vlast je radila suprotno i na takav način srušila gradski proračun sa 600 na 400 milijuna kuna. Gradonačelnik koji kaže da mu grad djeluje u plusu je smiješan gradonačelnik! Gradovi poput Osijeka moraju biti stalno u kreditima i pokretati investicije - naglasio je Đapić.

Uz znanje stranog jezika i računalsku pismenost, Đapić naglašava da je vozački ispit ključni uvjet koji se traži pri zapošljavanju te je, smatra, dužnost Grada Osijeka pomoći mladima steći vozačku dozvolu, pogotovo u današnjim uvjetima kad je to zbog cijene gotovo nemoguća misija.

- Grad Osijek ima sredstva kojima bi se to moglo platiti! Najniža zakonski određena cijena auto škole je 5.690 kuna, a na tu cijenu se još dodaje polaganje prve pomoći i polaganje ispita. U Osijeku je 1951 maturant. Mi procjenjujemo da ćemo već ove godine moći pokrenuti ostvarenje tog projekta - tvrdi Anto Đapić.

U svim auto školama bi ravnomjerno bili raspoređeni maturanti te bi i sve auto škole oživjele. Auto škole bi se ugovorom obvezale, pak, da će svi polaznici morati odvoziti svih predviđenih 30 sati vožnje. S druge strane bi, najavljuje Đapić, "pokazali da se i mladima u Osijeku može vrlo konkretno pomoći"!

- Učinimo Osijek ponosnim na svoje odluke i postupke te od njega napravimo uzor ostatku Hrvatske, kaže Đapić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message