Obavijesti

News

Komentari 95

Đapić suznog oka solo krenuo u novu utrku za osječkog šefa

Đapić suznog oka solo krenuo u novu utrku za osječkog šefa
4

Anto Đapić sa suzom je poručio da će oni koji žele pratiti njegovu listu dobro doći kao potpora, ali da ne poduzimaju nešto s čim se ne slažu zbog prijateljstva s njim

VIDEO

Od nedjelje HSP je za Antu Đapića – prošlost! Tako je, barem, kao nezavisni kandidat istaknuo svoju kandidaturu za gradonačelnika Osijeka u nedjelju ustvrdio čovjek koji je posljednji veliki osječki političar, koji je cijeli politički vijek bio dosljedan jednoj političkoj stranci.

- Svi znaju da sam punih 16 godina predvodio HSP kao predsjednik, a posljednje dvije i pol godine sam bio i počasni predsjednik te stranke. Rekao bih da sam gotovo kompletan svoj radni vijek posvetio jednoj političkoj opciji. Nažalost, dogodilo se što se dogodilo i ne želim prevrtati po utrobi HSP-a, jer bi to bilo kao da kudite vlastito dijete. Svim prijateljima želim poručiti: Nemojte biti u moralnoj dvojbi između HSP-a i Ante Đapića, postupite po svojoj savjesti! Oni koji žele pratiti moju nezavisnu listu dobro će mi doći kao velika potpora, ali nemojte zbog prijateljstva sa mnom poduzimati nešto s čim se duboko u sebi ne slažete - poručio je Đapić sa suzama u očima.

Ne želim prevrtati po utrobi HSP-a, jer bi to bilo kao da kudite vlastito dijete, rekao je Đapić

Đapić je, tako, drugi put krenuo u borbu za primamljivo mjesto osječkog gradonačelnika. U prvoj, uspješnoj, kandidaturi, nastupio je kao kandidat HSP-a i HDSSB-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, kako to već biva u Osijeku, ta koalicija nije izdržala pa ni Đapić nije bio gradonačelnik koji je izgurao mandat do kraja. Zamijenio ga je Gordan Matković, Đapićeva desna ruka iz HSP-a, koji je napustio stranku i osnovao svoju nezavisnu listu. Matković je potom prešao u HDSSB, ali ni tamo nije dugo izdržao. Nedavno je prešao u novu stranku i pojavit će se na lokalnim izborima kao gradonačelnički kandidat HSP-a Ruže Tomašić.

Na predstavljanju Đapićeve kandidature u prvom redu sjedio je visoki dužnosnik HDSSB-a i tvorac gospodarskog programa te stranke Nedjeljko Bosanac. 

S druge strane, u HDSSB je prije nekoliko dana prešao Josip Vrbošić, bivši hrvatski veleposlanik u Sarajevu i nositelj liste HSLS-a na prošlim parlamentarnim izborima. Bio je to najgori rezultat u povijesti te stranke koja je skoro 15 godina u Osijeku imala "svoga" gradonačelnika – Zlatka Kramarića. Josip Vrbošić sada obnaša dužnost predsjednika Gradskog vijeća, kao što je od prije nekoliko dana na mjestu predsjednika Skupštine Osječko-baranjske županije – Josip Salapić, bivši saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik gradske organizacije HDZ-a, koji je odnedavno u HDSSB-u.

Gradonačelnik želi biti i Ivica Vrkić

U nedjelju je kandidaturu za gradonačelničko mjesto istaknuo i Ivica Vrkić, bivši predsjednik omladine Jugoslavije, "proljećarac", član Savkine Koalicije narodnog sporazuma, voditelj hrvatskog tima u mirnoj reintegraciji Podunavlja, bivši direktor Belja i sadašnji Tvornice ulja Čepin te – bivši HDZ-ovac. U najavi su ga prozvali "3u1", jer je u karijeri Vrkić bio i političar i gospodarstvenik i pisac. 

- Kao gradonačelnik Osijeka cijeli grad ću proglasiti poduzetničkom zonom, mladi poduzetnici će za najam od jedne kune dobiti prazne i devastirane prostore u središtu grada uz uvjet da nekoga zaposle, jer – bolje je puniti proračun porezom i prirezom nego najamninom! I kao gradonačelnik ću do kraja u sebi prigušiti političara. Izbacujem politiku zbog toga što je ovdje dosad bilo previše politike, pa i nije bilo mogućnosti da se svi gradski kapaciteti okrenu rješavanju životnih problema - rekao je Vrkić koji upravo na krilima podrške tri stranke, SDP-a, HNS-a i HSU-a, želi postati osječki gradonačelnik.

Vrkića je posebno emotivno pozdravio ministar gospodarstva i visoki dužnosnik HNS-a, Ivan Vrdoljak, rekavši da "Osječani imaju srce ko Rusija". 

- Teško je nekada, nakon 20 godina nereda i populizma, reći istinu, ustvrdio je Vrdoljak - ali i zaboravio dodati da je i on sudjelovao u kreiranju osječke vlasti nekoliko godina, i to kao dogradonačelnik i dvije i pol godine najbliži suradnik Krešimira Bubala, aktualnog gradonačelnika te kandidata HDSSB-a za još jedan gradonačelnički mandat.

Tko sve želi biti na čelu Osijeka?

Dosad su svoje kandidature za mjesto gradonačelnika Osijeka već najavili Krešimir Bubalo (HDSSB), Ivica Vrkić (SDP/HNS/HSU), Jaroslav Pecnik (Laburisti), Anto Đapić (nezavisna lista), Dražen Vidović (HDZ), Gordan Matković (HSP dr. Ante Starčević/HSS). Prema rezultatima nedavne ankete koju je napravio profesor Ekonomskog fakulteta u Osijeku Mane Medić, trenutno najveće izglede osvojiti novi gradonačelnički mandat ima Krešimir Bubalo, a slijede ga Ivica Vrkić, Jaroslav Pecnik i Anto Đapić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag