Obavijesti

News

Komentari 479

Đapić: Thompson je naš član, a odbio je pjevati za stranku

Đapić: Thompson je naš član, a odbio je pjevati za stranku
3

Mladen Barišić navodno tvrdi da su iz crnog fonda Thompsonu platili da ne pjeva na predizbornim skupovima. Đapić potvrđuje da ih je dvaput ljubazno odbio

VIDEO

Bivši HDZ-ov rizničar i ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić istražiteljima je navodno otkrio da se, između ostalog, novac iz HDZ-ova crnog fonda koristio za plaćanje pjevača na predizbornim skupovima, javlja HTV. No u Thompsonovu slučaju navodno je bilo obrnuto. Barišić je navodno dodao kako se njemu platilo da ni za koju stranku ne pjeva. Thompson je zadnji put pjevao za političare 2000., i to za HSP-ovce, čiji je tada bio član. Bivši predsjednik HSP-a Anto Đapić prisjetio se za 24sata kako ih je pjevač odbio 2003. i 2007. 

- Sudjelovao je u kampanji 2000. godine kada je bio član stranke. Ne bih komentirao koliko smo mu tada platili jer je to poslovna tajna, ali mogu vam reći da je zaista išao ispod cijene. Kako smo imali dobru suradnju, pitali smo ga hoće li za nas pjevati i 2003. No tad nas je pristojno odbio - rekao je Đapić. Dodao je da je Thompson pojasnio kako se zbog umjetničkog uspona ne želi vezati ni uz jednu stranku. 

- Nemamo mu što zamjeriti jer se držao riječi i nije ni za koga pjevao. Opet smo ga 2007. pitali bi li za HSP, s još nekoliko glazbenika, snimio spot. Odgovor je bio isti kao i 2003. - kaže počasni predsjednik HSP-a.

USKOK zatražio nadzor Thompsonove imovine

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Večernji list otkrio je kako USKOK-ovi istražitelji imaju dokaz kako je Thompson bio na u uredu Carine u Humboldtovoj 4 početkom lipnja 2007. godine. To ide u prilog Barišićevoj tvrdnji kako je u svom uredu isplatio Thompsonu 515.000 eura. USKOK je sada zatražio nadzor Thompsonove imovine kako bi se ustanovilo je li platio porez na taj iznos i jesu li prihodi u skladu s njegovom imovinom. Thompson je nekoliko dana nakon navodne isplate kupio kuću otprilike iste vrijednosti.

Thompson posvađao pravaše

Pero Kovačević iz HSP-a tvrdi kako su Mate Bulić i Marko Perković Thompson trebali biti na listi HSP-a u 11. izbornoj jedinici, ali je Anto Đapić odlučio na listi ipak bude Jurišić. Taj potez je, kaže Kovačević, naljutio pjevače te je tada Thompson odlučio da ni za koga neće pjevati na izborima, piše Večernji list.

Anto Đapić kaže kako nikada nije bilo govora da bi Thompson bio na HSP-ovoj listi, ali da je to želio Đapić bi mu omogućio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 479
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto