Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Đapić: Vladu Ive Sanadera bih bezuvjetno podržao

Đapić je ocijenio da je tvrda koalicija HDSSB-a i SDP-a u Osijeku prevara birača. Na presici je bila i Ruža Tomašić da pokaže da se HSP ne raspada

Hrvoslav Pavić
Foto: Hrvoslav Pavić
2 komentara

Čelnik HSP-a Anto Đapić izjavio je u četvrtak kako se njegova stranka oštro protivi zahtjevima za dvostrukim pravom glasa za nacionalne manjine te je ocijenio kako manjinski zastupnici ne bi smjeli biti arbitri u sastavljanju Vlade.
Upozorio je kako situaciju da osam zastupnika manjina može odlučivati o parlamentarnoj većini "nema niti jedna država u EU". Đapić drži da bi bilo kakva daljnja "pozitivna diskriminacija" manjina dovela u neravnopravan položaj nacionalnu većinu u Hrvatskoj kao i političke stranke koje nemaju manjinski predznak. Odgovarajući na upit bi li ga smetala mogućnost da Milorad Pupovac iz SDSS-a bude potpredsjednik Vlade, Đapić kaže:
- Mene bi smetalo da Pupovac bude potpredsjednik Vlade kao dio jedne političke ucjene, da se bez njega ne može napraviti stabilna Vlada te da je cijena toga da on mora biti potpredsjednik Vlade - rekao je Đapić. HSP za sada ne pregovara s HDZ-om, ali bi u slučaju da o njihovu glasu ovisi stvaranje parlamentarne većine, HSP "bez uvjeta i bez razgovora podržao Vladu Ive Sanadera".
- HSP smatra da nema nikakvog razloga da Vlada RH odustane od primjene ZERP-a 1. siječnja 2008. - istaknuo je Đapić.
Govoreći o događanjima u Osijeku, Đapić je rekao kako SDP nema pravo svoju političku odluku da koalira s HDSSB-om prebacivati na leđa HSP-a.
- To je podmuklo i nepošteno, jer je tvrda koalicija HDSSB-a i SDP-a prevara birača u Osijeku, i SDP-ovih i HDSSB-ovih - ocijenio je. Konferenciji za novinare prisustvovala je i potpredsjednica HSP-a Ruža Tomašić. Istaknula je da je, iako bolesna, došla podržati vodstvo stranke kako bi se vidjelo da se stranka ne raspada i da će HSP kao "jedina stranka koja je uvijek stajala na braniku nacionalnih interesa" od sada ići samo uzlaznom putanjom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message