Obavijesti

Promo sadržaj

Aplikacije licenciranih taksista sve raširenije

Aplikacije licenciranih taksista sve raširenije
1

Siguran prijevoz dostupan je jednostavnije i brže diljem Hrvatske

Aplikacije su već duže vrijeme sastavni dio naše svakodnevice i uvelike olakšavaju izvršavanje dnevnih obaveza, planiranje i uštedu vremena. Ono što ponekad zaboravimo je, osim provjere opcija koje nudi sama aplikacija, utvrditi jesu li usklađene sa zakonskom regulativom Republike Hrvatske. Ukoliko poduzmemo i taj korak pri istraživanju, možemo nabaviti korisniji proizvod i sigurniju i pouzdaniju uslugu.

Primjer pouzdane aplikacije su one kojima licencirani taksisti u svim većim hrvatskim gradovima pružaju mogućnost narudžbe prijevoza u bilo koje doba dana i gradskog područja. Uz takve aplikacije građani u par poteza na svojim mobitelima mogu doći do sigurnog prijevoza u provjereno tehnički ispravnim automobilima te s pouzdanim, profesionalnim vozačem. Vozači koji su dostupni putem legalnih taksi aplikacija imaju sve licencije i dozvole te garantirano poznaju ulice svog grada.

Taksi aplikacije se zbog veće pouzdanosti i zakonskog okvira ne koriste umjesto taksimetra. Naime, internet aplikacija nije uređaj i ne može biti taksimetar, jer ne izračunava udaljenost u realnom vremenu te nije zakonito mjerilo. Dodatan razlog su i inozemna istraživanja koja su pokazala da greška mjerenja aplikacijom može biti i do 40% u odnosu na klasične taksimetre. Zato, a najvažnije zbog osjećaja sigurnosti korisnika koji do odredišta želi doći najbržim putem uz fiksnu cijenu, aplikaciju je potrebno kombinirati s uređajem koji ne ovisi samo o GNSS tj. GPS signalu. Takav sustav mjerenja, koji je pouzdan u trenutcima kada GPS signal nije dostupan ili je njegova preciznost značajno degradirana, npr. u gusto naseljenim dijelovima grada s visokim zgradama, već koriste neki veliki pružatelji taksi usluga u Hrvatskoj i prometni stručnjaci mogu preporučiti takve aplikacije.

Iskustva dosadašnjih korisnika taksi aplikacija vrlo su pozitivna - sve više ljudi na svoje mobilne uređaje preuzima aplikacije licenciranih taksista i učestalo koriste njihove usluge. Kao glavne prednosti korištenja uobičajenih usluga autotaksi prijevoza kroz moderne tehnologije korisnici ističu nepromjenjivi cjenik i vozače s licencijama i dozvolama, a koji su uz to dostupni jednostavnije nego pozivom te omogućuju pregled i upotrebu korisnih podataka. To je, primjerice, pregled aktivnih, otkazanih i završenih vožnji, plaćanje karticama ili korištenje promidžbenih kodova. Cijena usluge određuje se prema ovjerenom cjeniku i mjeri certificiranim taksimetrom.

Koristite li ovakve aplikacije? Svoja iskustva šaljite na Facebook page Gradskim ulicama i savjetima unaprijedite uslugu za budućnost.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"
PROMO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"

Holcim Hrvatska, vodeća tvrtka u građevinskoj industriji, oduševila je svoje partnere, dobavljače i kupce na ekskluzivnom događaju "Journey to Net Zero" u prestižnoj Laubi.

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila
PROMO

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila

U organizaciji Ministarstva prirodnih resursa 40. kineska antarktička ekspedicija krenula je iz istočne kineske općine Šangaj 1. studenoga 2023. Tim ekspedicije prešao je više od 30 000 nautičkih milja
Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama
PROMO

Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama

Recite zbogom čak i najmanjim česticama prašine i osigurajte čist dom za svoju obitelj