Obavijesti

News

Komentari 16

Arbanasi: Odgodili deložaciju devetročlane obitelji Vukić

Arbanasi: Odgodili deložaciju devetročlane obitelji Vukić
8

Vukići žive 30 metara od Ingrid Antičević-Marinović i stotinjak metara od Božidara Kalmete. U 200 godina staroj kući rodila se i baka pjevača Mladena Grdovića

VIDEO

Deložaciju deveteročlane obitelji Vukić iz zadarskih Arbanasa sudski ovrhovršitelj odgodio je do daljnjega jer se u petak ujutro pred kućom nije pojavio predstavnik kupca kuće, tvrtke "Boškarija gradnja" iz Buja, čiji je vlasnik Blaž Sotlar.

Višnja (63) i Miro (64) Vukić oboje su bez posla ostali u devedesetima, tijekom privatizacije. Tada, 1996. godine Miro je otvorio automehaničarsku radnju. Unajmio je prostor, kupio strojeve i alat, ali cesta na kojoj je radnja u dvije je godine dva puta bila zatvorena na po nekoliko mjeseci. Posao je išao slabo. Kćer Tina je nakon širenja svoje obitelji podigla hipotekarni kredit kojeg je uredno vraćala, za uređenje potkrovlja.

Vrijeme je prolazilo, početni dug od 72.000 kuna  prema Poreznoj upravi rastao je, a s njim i kamate, pa je sveukupno došao do 300.000 kuna. U Poreznoj upravi rekli su im da im ne mogu pomoći, već su kuću stavili na dražbu. Na trećoj dražbi kuću je za 40.000 eura kupila "Boškarija gradnja".

Vukićima su u pomoć došli deseci susjeda, zadarski studenti, ali i zagrebački aktivisti iz "Saveza za promjene" na čelu s Ivanom Pernarom. On se rasplakao kada im je Višnja zahvalila i nazvala ih svojom djecom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vukići žive 30 metara od Ingrid Antičević-Marinović i stotinjak metara od Božidara Kalmete. 

- Njih nema. I nije ih briga, vjerujte mi. Da je ovo prilika za skupljanje političkih bodova, bili bi ovdje - kaže kćer Vukićevih, Tina Vukić-Karađole koja s četvero djece živi u potkrovlju kuće.

U 200 godina staroj kući rodila se baka pjevača Mladena Grdovića, a Vukići su u nju primili i prve ratne izbjeglice koje su 1991. stigle u Zadar.

- Kupac nam sad nudi kuću za 90.000 eura koje mi nemamo, a prije pet dana nas je nazvao i ponudio nam da će odgoditi deložaciju ako mu odmah uplatimo 5000 eura - kaže Tina. 

Vukići ističu kako nisu htjeli da im se dug oprosti, već samo da im ponude obročnu otplatu. Sa 40.000 kuna naplatila se banka, Porezna uprava nije dobila ni lipe, a cijeli dug obitelji Vukić ostao je netaknut.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag