Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Argentinac Marcos Petrić u redovima mladeži HDZ-a

Patricio Marcos Petrić (25) u Hrvatsku se vratio sa 14 godina i ovdje naučio jezik. Ne žali što se vratio jer u Hrvatskoj vidi potencijale

Željko Lukunić
Foto: Željko Lukunić
7 komentara

Nikad nisam požalio što sam se iz Buenos Airesa vratio u Hrvatsku. Što duže živim ovdje, vidim da je zemlja koja ima rezultate i potencijale za razvitak i napreduje iz godine u godinu, započeo je priču Patricio Marcos Petrić (25), tajnik Nacionalnog odbora u mladeži HDZ-a.
Otac Domagoj, koji je u Buenos Airesu radio kao novinar, oduvijek se sa suprugom, Argentinkom Monikom, želio vratiti u Hrvatsku. Patricio je u rodnom gradu završio sedam godina osnovne škole i godinu srednje ekonomske. Otac mu je Hrvatsku posjećivao nekoliko puta, no 1995. je odlučio prodati stan u Buenos Airesu, s obitelji se doseliti u domovinu i skrasiti u Lučkom.
- Jednako sam Hrvat i Argentinac. U HDZ sam se uključio 2001., jer mi se nije sviđalo kako tadašnja Vlada vodi politiku. Da nisam prepoznao svoja politička stajališta u HDZ-ovu programu, nikad se ne bih uključio u stranku - rekao je Patricio. U Hrvatskoj je završio Opću gimnaziju, a hrvatski je naučio slušajući razgovore školskih prijatelja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message