Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Asanović kupio povlasticu da može uvesti auto bez carine

Izvjesni L.Š. je sudu kazao kako je Asanoviću za 1200 eura prodao braniteljsku povlasticu za uvoz automobila bez carine na koju je imao pravo kao dijete poginulog hrvatskog branitelja

Dalibor Urukalović
Foto: Dalibor Urukalović
63 komentara

Bivši nogometaš Aljoša Asanović na splitskom Općinskom sudu izgubio je spor protiv L.Š. kojeg je tužio za 186.398,93 kune s kamatama. Sutkinja je u srijedu odbila Asanovićevu tužbu te naložila tuženome da plati troškove parničnog postupka u iznosu od 22.500 kuna. 

Radi se o carini za automobil VW Touareg koju su Asanović i L.Š. zajedno trebali platiti u iznosu od 351.146,07 kuna. Asanović je sam platio cijeli iznos te je sudski tražio da mu Škopljanac plati pola iznosa i kamate. 

L.Š. je sudu kazao kako je Asanoviću za 1200 eura prodao braniteljsku povlasticu za uvoz automobila bez carine na koju je imao pravo kao dijete poginulog hrvatskog branitelja. 

- U to vrijeme živio sam u neimaštini i bio primoran prodati povlasticu za uvoz automobila, što je tada bila uobičajena pojava - rekao je L.Š.. 

Tuareg je uvezen u siječnju 2005., a L.Š. je već sljedećeg dana ovlastio Asanovića da umjesto njega vozi automobil i obavlja poslove vezane uz auto. Utvrđeno je da je Asanović zaista platio, uvezao i koristio Tuareg, a L.Š. ga je samo formalno uvezao. 

L.Š. tvrdi da mu je Asanović rekao da će podmiriti sve troškove jer je automobil njegov i jer su imali usmeni dogovor, što su potvrdili i svjedoci. Asanović nije želio svjedočiti, piše Večernji list. 

Možda vas zanima i ovo:
Message