News

Komentari 89

Aslan (17) je prešao 500 km i s njim putuje i njegov psić Rose

Aslan (17) je prešao 500 km i s njim putuje i njegov psić Rose

Aslan je pobjegao iz Sirije od rata. Svojeg ljubimca nije mogao ostaviti. Dao mu je napraviti i putovnicu i vodi ga sa sobom. Kaže da ima za njega i hranu i vodu

Aslan (17), izbjeglica iz Sirije, na put je krenuo sa svojim psom kojeg kaže, nije mogao ostaviti. Dao mu je napraviti i putovnicu. Aslan je nedavno stigao u Grčku i na otoku Lezbosu čeka s drugim izbjeglicama da krene dalje. Aslan je zajedno sa svojim psom prešao oko 500 kilometara kako bi pobjegao od rata. S njim putuje i njegov pas Rose. 

- Volim svojeg psa i trebam ga. Rekli su mi da ga ne mogu uzeti sa sobom, ali ja imam sve i hranu i vodu i za sebe i za njega - kaže Aslan. Volonteri kažu da su vidjeli puno izbjeglica koje su na put ponijeli i svoje kućne ljubimce. Oko 93.000 izbjeglica je stiglo na Lezbos i oni se bore da krenu dalje prema Ateni i otamo prema zapadnim zemljama Europe. 

Prema UN-u 442.440 ljudi je prešlo Sredozemno more i 2921 ih je na tom putu poginulo. Bježe iz Sirije, Afganistana, Iraka, Pakistana i Burundija. Prošli je tjedan svijet obišla fotografija izbjeglice koji je na Lezbos stigao s mačkom. Taj je muškarac novinarima ispričao da je došao gotovo bez svega, ali da nije mogao ostaviti svojeg ljubimca, piše Daily Mail.

Najčitaniji članci