Obavijesti

News

Komentari 3

Assange i Stella Moris planiraju vjenčanje u zatvoru Belmarshu

Assange i Stella Moris planiraju vjenčanje u zatvoru Belmarshu

Partnerica Juliana Assangea Stella Moris najavila je njihovo vjenčanje u zatvoru Belmarshu, u ekskluzivnom intervjuu za dpa uoči 50. rođendana osnivača Wikileaksa 3. srpnja

Assange, australski novinar, proveo je više od dvije godine u strogo čuvanom londonskom zatvoru Belmarshu. Veza s Moris počela je dok je Assange boravio u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, gdje je tražio politički azil. Par ima dva sina u dobi 4 i 2,5 godine.

- Kanimo se vjenčati u zatvoru jer smo zaručeni od 2016.. I ako se vjenčamo u zatvoru, ne mislim da će to biti jedina svadba. Najvjerojatnije je da ćemo se vjenčati u zatvoru, a drugu svadbu s obitelji i prijateljima imat ćemo jednom kad on bude slobodan - rekla je Moris te dodala da im okolnosti još ne dopuštaju da iznose daljnje planove.

Julian Assange extradition

Zasad nije određen datum, rekla je Moris, ali prolazimo potrebne birokratske stvari u nadi da ćemo se vjenčati "uskoro", objasnila je.

Sud Assangeu odbio jamčevinu: Tvrde da postoji rizik od bijega
Sud  Assangeu odbio jamčevinu: Tvrde da postoji rizik od bijega

- Dosta je komplicirano. Razgovarali smo o tome s belmarškom kapelanskom službom, pa su nam rekli da nisu imali vjenčanje u Belmarshu otkad su ondje, što znači 12 godina. Tako da to nije baš jednostavno. Bit će to dosta dug birokratski postupak, ali počeli smo - rekla je Moris.