Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Auto je bio smrskan, iz motora je curilo gorivo... Bilo je gadno'

Dok smo pokušali izvući unesrećenog iz vozila, metalni djelić proletio mi je pored glave. Krhotina i raznih dijelova je bilo na sve strane, ispričao nam je Denis, koji je pomagao unesrećenima u sudaru

4 komentara

Prije nekoliko dana, na petak 13. auto i kamion sudarili su se na zagrebačkoj obilaznici između Buzina i Lučkog. Iako je prizor na mjestu nesreće bio strašan, smrskan automobil i kamion na boku, nije bilo teže ozlijeđenih.

VIDEO: KRŠ I LOM U ZAGREBU Stravičan prizor: Kamion je na boku, auto je potpuno smrskan

POGLEDAJTE VIDEO

'Krhotina mi je proletjela kraj glave'

Objavili smo svjedočenje Violete Jelić, Siščanke koja je u to vrijeme prolazila tom dionicom i koja je stala i pomogla. Bila je ogorčena na vozače koji nisu htjeli stati, usporiti ni pomoći. Javio nam se i Denis Vranješ, koji je također bio tamo.

- Dok smo pokušali izvući unesrećenog iz vozila, metalni djelić proletio mi je pored glave. Krhotina i raznih dijelova je bilo na sve strane, ljudi ne razmišljaju o takvim stvarima kada se nesreća dogodi, to je opasno. Kolega i ja došli smo do vozila s ozlijeđenim muškarcem, već je jedna gospođa bila tamo, zvala je 112. Auto je bio smrskan i u tim trenucima sve najgore ti prođe glavom. Shvaćam ljude, svi mislimo na najgore pa se onda ni ne usudimo priskočiti u pomoć. Isprva smo oklijevali bilo što činiti jer nas je bilo strah da mu je možda kralježnica oštećena - priča nam Denis Vranješ i nastavlja u jednom dahu:

- Uskoro se pridružila gospođa koja se predstavila kao liječnica koja je provjerila ozljede unesrećenog. Zaključili su da nema ozljeda kralježnice pa smo ga mogli maknuti iz automobila. Iz motora je curilo gorivo, odvukli smo ga što dalje, a hitna je tada već bila na putu. Cijelo vrijeme sam ga pokušavao smiriti, govorio je o djeci, bio je potpuno dezorijentiran. Zvali smo mu suprugu nekoliko puta da ga uvjerimo da su djeca dobro - kaže Denis, koji je inače član planinarskog društva Mosor i planinarski je vodič.

PITAO JE 'GDJE MI JE DIJETE?' Siščanka spašavala stradale na autocesti: 'Zaobilazili su nas!'

U petak je išao iz Zagreba s poslovnog puta kući, u Split.

- U planinama stalno ima nesreća. Ne mogu reći da me bilo strah, to je jednostavno sve bilo refleksno. Uistinu o tome uopće nisam razmišljao, samo sam sve ispričao supruzi. Nema potrebe o tome puno pričati, dužnost svakog čovjeka je da pomogne. Nitko ne očekuje da stane cijela kolona automobila, tada ni hitna pomoć ne bi mogla proći, ali da nas u ovoj nesreći nije bilo koliko nas je bilo, gospođa vjerojatno ne bi mogla izvući gospodina iz auta. Potrebno je više ruku - zaključuje Denis.

Možda vas zanima i ovo:
Message