Obavijesti

News

Komentari 46

'Autom mi je uletio u dnevni boravak, nasreću, živ sam'

'Autom mi je uletio u dnevni boravak, nasreću, živ sam'
13

Da je uletio 20 minuta ranije, bio bih mrtav jer je automobil polomio fotelju u kojoj sam sjedio, govori nam Valentin Komarić (73), vlasnik kuće u požeškoj ulici Luka put. U njegovu kuću zabio se pijani mladić

Otišao sam spavati i iz prvog sna me je probudila strašna lomljava, puknulo je kao bomba. Odmah sam pretpostavio da se netko slupao autom. Ustao sam i izašao iz kuće. Iz mojeg dnevnog boravka virio je stražnji kraj automobila.

Pokretanje videa ...

Stražnji kotači su ostali vani. Da je uletio 20 minuta ranije, bio bih mrtav jer je automobil polomio fotelju u kojoj sam sjedio, govori nam Valentin Komarić (73), vlasnik kuće u požeškoj ulici Luka put. U njegovu kuću u ponedjeljak u 23 sata zabio se vozač (22) koji je napuhao 1,49 promila. Pred kućom je, kaže Valentin, bio policijski auto s upaljenim rotirkama. Kći Ana došla je do kuhinje i u nevjerici gledala u auto iz kojeg je izlazio mladić.

- Policajci su mu odmah stavili lisice. Još mi ništa nije bilo jasno, policajci su mi samo rekli da su ga pokušavali zaustaviti od Velike. Odveli su vozača u policijski auto. Na Opelu koji mi je bio u dnevnom boravku bile su zagrebačke registarske pločice. Nasreću, nitko nije nastradao. Dok sam gledao u polomljene radijatore, slomljeni namještaj i betonske blokove uhvatio me strah, ne zbog mene, nego zbog mladića koji je mogao poginuti. Mislio sam kako bi mi bilo biti u kući u toj prostoriji i gledati televiziju, a znati da je netko poginuo. Predstavnicima osiguranja sam rekao da želim samo da mi se popravi kuća i sve dovede u stanje kakvo je bilo – iskreno govori Komarić.

Pokretanje videa ...

Za oca se prepala i Ana koja je u tom trenutku bila na katu iznad.

Pijan bježao policiji i probio zid kuće, kaznili ga s 12.500 kuna
Pijan bježao policiji i probio zid kuće, kaznili ga s 12.500 kuna

- Nisam još zaspala, surfala sam internetom, kad sam vidjela dva svjetla kako jure prema našoj kući, a za njim policijske rotirke. Očekivala sam kočenje auta, a umjesto toga sam čula prasak i lom. Uplašena za oca izletjela sam iz sobe. Dozivala sam ga. Kad mi se javio, bilo mi je lakše. A prizor u dnevnom boravku bio je strašan, nisam mogla doći k sebi.

Požega: Vozač u bijegu od policije završio u dnevnom boravku obiteljske kuće

Osim novčane kazne od 12,5 tisuća kuna i 10 negativnih bodova, vozaču je zabranjeno da sljedećih šest mjeseci vozi bilo koji automobil B kategorije.