Obavijesti

News

Komentari 20

Automafija: Otkrili su garaže prepune ukradenih autodijelova

Automafija:  Otkrili su garaže prepune ukradenih autodijelova
4

BiH: U akciji, kodnog imena Čarli, bosanska policija i SIPA, državna agencija za istrage i zaštitu, ušla je u njih 14 i zaplijenila tehničku robu vrijednu preko dva milijuna kuna

VIDEO

Dođite u BiH! Vaši automobili su ionako već tamo... Tako bi mogao glasiti novi turistički poziv ‘crnog tržišta’ susjedne zemlje, s obzirom koliko su policajci pronašli krijumčarenih autodijelova.

Na stotine dijelova amortizera, kočnica, volana, auspuha, kablova, karburatora i drugih komada tehnika ležalo je u posebno uređenim skladištima na području Cazina i Velike Kladuše. U akciji, kodnog imena Čarli, bosanska policija i SIPA, državna agencija za istrage i zaštitu, ušla je u njih 14 i zaplijenila tehničku robu vrijednu preko dva milijuna kuna. Osim nje, privremeno su oduzeli poslovnu dokumentacija, carinske isprave, velik broj bianco falsificiranih faktura, pečate, računala, telefone, SIM kartice, USB-ove i memorijske kartice koje će poslužiti kao dokaz u suđenjima.

Uhitili su sedam krijumčara koji će dobiti brojne kaznene prijave. Iz SIPA-e su dodali kako se istraga intenzivno nastavlja. Iako su razbili dio lanca krijumčara koji su živjeli odmah uz granicu s Hrvatskom, naša policija nije bila uključena u ovu akciju, no intenzivno prate uhićenja i zaplijene.

'Ovakve zapljene su samo vrh ledenog brijega'

Prometni stučnjak Željko Marušić rekao je kako su ovakve zapljene samo ‘vrh ledenog brijega’ te da se kriminalcima posao isplati. 

- Hrvatima je jeftinije otići u BiH po autodijelove, pa čak i po originale. Velik problem je što se prodaju i krivotvoreni dijelovi proizvedeni u Kini. Štede na materijalima te se oni doslovno mogu raspasti u vožnji i ugroziti živote - kaže Marušić. Dodaje da se osim dijelova, faksificiraju i motorna ulja.

- Nabavljaju ih za pet posto realne cijene, pune u 'originalnu' ambalažu i prodaju. Na tome jako dobro zarađuju i zbog tog treba uvesti više kontrola - zaključuje Marušić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa