Obavijesti

News

Komentari 106

Avionu C. Airlinesa nije se htio spustiti kotač: 'Bilo je strašno'

Avionu C. Airlinesa nije se htio spustiti kotač: 'Bilo je strašno'
1

U četvrtak poslijepodne zrakoplov s 58 putnika OU4456 Croatia Airlinesa iz Zagreba za Bruxelles tijekom pripreme za slijetanje imao je poteškoće u izvlačenju nosne noge

VIDEO

Ljudi su se uplašili kad su nam rekli da se tijekom slijetanja sklupčamo jer imaju problema s kotačima, kazala je putnica aviona koji je kružio dvadesetak minuta nad Bruxellesom.

Zrakoplov Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa ponovno je imao problema pri slijetanju. U četvrtak poslijepodne zrakoplov s 58 putnika OU4456 Croatia Airlinesa iz Zagreba za Bruxelles tijekom pripreme za slijetanje imao je poteškoće u izvlačenju nosne noge.

- Kotači su već bili vani. Odjednom smo se podigli te smo se udaljavali od piste. Kružili smo u blizini aerodroma, a ubrzo su nam rekli da imaju problema s kotačima - kazala je putnica koja je bila u avionu. Nakon što je zrakoplov kružio dvadesetak minuta, putnica kaže kako su dobili uputu da se sklupčaju na sjedalima jer će ipak sletjeti.

- Rekli su nam da se sklupčamo, u tzv. brace position, u kojem su koljena okomito na noge, a glava je nagnuta prema naprijed. Napokon smo sletjeli, a pilot je javio da ne može taksirati po pisti zbog problema s kotačem, pa smo čekali da dođu po nas. Bilo je to jako neugodno i strašno iskustvo - rekla je putnica. Iz Croatia Airlinesa priopćili su da sigurnost putnika i članova ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a da su posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane za ovakve situacije. Zrakoplov Dash 8-Q400 je povučen iz prometa kako bi se utvrdio uzrok nezgode. Inače, prije mjesec dana iz Hrvatskog sindikata prometnih pilota (HSPP) su upozorili da Croatia Airlines propada zbog nebrige vlasti te da uskoro neće imati tko letjeti i održavati avione. Dodali su da je Croatiju Airlines pretekla i Air Serbia.

U Zürichu se putnici molili prije slijetanja

Bože dragi, preživio sam, bila je prva reakcija jednog od putnika zrakoplova Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa nakon što je izašao iz aviona koji je prizemljen bez kotača u Zürichu u rujnu 2013. godine.

Tad je u zrakoplovu bilo 60 putnika, a nesreća je izbjegnuta samo zahvaljujući prisebnosti i iskustvu pilota, koji su spustili avion iako nisu mogli izvući prednji kotač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa