Obavijesti

Promo sadržaj

B.A.B.E. apleiraju na pomoć ženama žrtvama naslilja

B.A.B.E. apleiraju na pomoć ženama žrtvama naslilja
1

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama udruge B.a.B.e. organiziraja kampanju Budi aktivna. Budi emancipiran.

Ususret obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama 25. studenoga, ovih su dana širom Hrvatske osvanuli plakati, a na televizijskim postajama uskoro kreće emitiranje spotova koji javnost upozoravaju na problem rodno uvjetovanog nasilja te upućuju žrtve te njima bliske osobe na telefonske linije na kojima mogu potražiti pomoć za sebe i druge. Riječ je o kampanji udruge B.a.B.e.  Budi aktivna. Budi emancipiran., koja je realizirana u sklopu projekta HELPLINE kojeg B.a.B.e. provode u partnerstvu s Policijskom akademijom, Pravosudnom akademijom, Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH, slovačkim Institutom za rad i obiteljska istraživanja te uz podršku Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Projekt je financiran iz Rights, Equality and Citizenship programa Europske unije, a sufinanciraju ga Grad Zagreb i Ured za udruge Vlade RH. 

Pod naslovom „Nekima noćne more počinju kada se probude…“, B.a.B.e. žele unaprijediti postojeći sistem podrške ženama žrtvama rodno uvjetovanog nasilja osiguravajući akumuliranje primjera dobre prakse, održiva rješenja u skladu s relevantnim EU direktivama, povećavajući kapacitete volontera/ki i eksperata/kinja koji/e su u kontaktu sa ženama žrtvama nasilja i promovirajući međusektorsku suradnju. U kampanji je sudjelovala i zagrebačka glumica Ivana Boban koja je glumom uspjela uvjerljivo dočarati mučnu svakodnevicu mnogih žena čiji dani počinju fizičkom i psihičkom torturom partnera.

„Cilj kampanje je senzibilizirati građanke i građane o problemu rodno uvjetovanog nasilja, potaknuti ih da prijave nasilje bilo da su žrtva ili njoj bliska osoba, svjedokinja ili svjedok te zatraže pomoć. Također, cilj je i promovirati telefonske linije na kojima žrtve mogu potražiti pomoć, neovisno jesu li nasilje prethodno prijavile policiji. Naposlijetku, želimo utjecati na promjenu stavova opće populacije. Vjerujemo kako će promidžba ovih telefonskih linija dovesti do većeg broja prijava rodno uvjetovanog nasilja najviše zbog osnaživanja žena putem predmetnih linija od strane stručnih osoba, ali i volontera i volonterki specijaliziranih za komunikaciju sa ženama žrtvama nasilja.“, o kampanji je rekla Petra Kontić, voditeljica programa Rodna ravnopravnost u udruzi B. a. B.e. te koordinatorica projekta.


„Drago mi je da sam svojim glumačkim angažmanom pomogla da se žene i potencijalne svjedoke osnaži i uvjeri da nazovu telefonske brojeve na kojima mogu pronaći pomoć. Kao društvo, ali i kao pojedinka, moram dati sve od sebe da te žene ne pomisle da su same sa svojim zlostavljačima. Svi moramo pomoći jer iz dana u dan slušamo tragične priče žena za koje je bilo prekasno.“, poručila je glumica Ivana Boban koja je volonterski sudjelovala u kampanji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
PROMO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu

Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti grada

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
PROMO

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.
Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!