Obavijesti

News

Komentari 156

Baby boom u Varaždinu: U tri dana rodile su se čak 22 bebe

Baby boom u Varaždinu: U tri dana rodile su se čak 22 bebe
1

SVE JE PROŠLO U REDU Prošlog vikenda u varaždinskom rodilištu je na svijet došlo pet djevojčica i čak 17 dječaka, među kojima i blizanci. Svi su porodi prošli u najboljem redu

VIDEO

Svi smo jako sretni jer je sve brzo prošlo. Mateo je bio okrenut na zadak, no, eto, čekamo da dođu po nas pa da idemo kući, govori mama Anica (27) iz Velikog Bukovca.

Njezin je Mateo, koji se carskim rezom rodio s 3920 grama i 51 centimetrom, jedna od 22 bebe koje se početkom travnja došle na svijet u varaždinskom rodilištu. Svi su porodi prošli u najboljem redu, a najviše se beba, njih čak deset, rodilo u petak 1. travnja. Porode je taj dan vodio mlađi liječnički tim koji su činili dr. Bojan Vidaković i dr. Nenad Šantalab, uz pomoć primalja.

- Samo smo u dva slučaja morali napraviti carski rez. Jedno je dijete bilo okrenuto na zadak što zahtijeva carski, a u drugom slučaju majka nije imala trudove - kazala je dr. Aleksandra Špoljarić, pročelnica službe za ginekologiju i opstreticiju u varaždinskoj bolnici dodavši kako u bolnici preferiraju prirodni način porođaja. Inače, varaždinska rađaonica ima šest mjesta za porode.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:08

- Sve je bilo puno. Kako bi neka žena rodila, na njezino bi mjesto došla druga trudnica - pojasnila je glavna primalja Erika Spirić. Dodala je kako su u rodilištu sretni kad imaju puno posla i kad se rađa puno djece.

- U 33 posto slučajeva na porodu je prisutna pratnja. Često su to muževi, prijateljice, majke, svekrve, sestrične - pojašnjava glavna primalja Spirić. Osim iz Varaždinske županije, u njihovo rodilište dolaze i rodilje iz Međimurske, Koprivničko - križevačke, Krapinsko - zagorske županije te iz Zagreba i Zagrebačke županije.

- U istom razdoblju prošle godine rođeno je također 20 beba. Od toga je bilo 15 dječaka i pet djevojčica - ističu u varaždinskom rodilištu. Riječ je o bebama koje su začete tijekom ljetnih mjeseci, vjerojatno tijekom godišnjih odmora. Prošle se godine u varaždinskoj bolnici rodilo 1537 beba od čega 807 dječaka i 730 djevojčica.

Mali Mateo rodio se na carski rez

Mali Mateo je prvo dijete mame Anice (27). Bezbrižno je spavao na bolničkom krevetu dok je čekao da obitelj dođe po njega i mamu pa da svi zajedno odu kući. Od ukupno 22 bebe, Matea su posljednjeg s mamom otpustili iz bolnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca