Obavijesti

News

Komentari 51

Bačić: U tradiciji našeg naroda je da je nedjelja neradni dan

Bačić: U tradiciji našeg naroda je da je nedjelja neradni dan

Ostavit ćemo na volju poslodavcima da oni odrede koje su te nedjelje u godini u kojima bi radili, rekao je Branko Bačić o radu nedjeljom. Komentirao je i Zlatu Đurđević te rekao da se sama isključila

VIDEO

Nakon što je premijer jučer najavio da će nakon izbora mijenjati zakon i zabraniti rad nedjeljom u trgovinama, ali da će se moći raditi 16 nedjelja u godini, Branko Bačić za N1 je jutros rekao kako je jasno da to na određeni način ograničava poduzetničke slobode.

- No Ustav je u 16. članku rekao da se pojedina prava i slobode mogu ograničiti i da to ograničenje mora biti razmjerno naravi potrebe zbog koje se ograničenje dogodi. Mi tvrdimo da je temeljem Međunarodne konvencije o tjednom odmoru trgovine radnik ima pravo na 24-satni odmor i da pri tome zakonodavac vodi računa o tradicijama i običajima kraja za koji se zakon donosi. Mi mislimo da je u tradiciji hrvatskog naroda i države da je nedjelja neradni dan. Ostavit ćemo na volju poslodavcima da oni odrede koje su te nedjelje u godini u kojima bi radili - rekao je. 

'Kuščević i Žalac nisu kandidati, neće nam to naškoditi'

- U HDZ-u je nulta stopa tolerancije na korupciju i nikakve nezakonite i kaznene postupke ne prihvaćamo, dapače osuđujemo. Što se tiče kolege Kuščevića, očito je pred DORH-om da dokaže kako je Kuščević počinio djela za koja ga terete, a pred njim je da dokaže da nije postupao nezakonito. Sljedeća institucija koja se treba o tome očitovati je sud. 

Rekao je to HDZ-ov predsjednik Kluba zastupnika koji je dodao i da ovo pokazuje da je Državno odvjetništvo neovisno tijelo. 

- To pokazuje da su objede i klevete na račun HDZ-a kako mi držimo ruke i na DORH-u i na pravosuđu, i u ovom slučaju je taj mit razbijen - rekao je.

Komentirao je slučaj Gabrijele Žalac, a tu je rekao da pojedino kazneno djelo pripada određenoj osobi, neovisno bila ona u SDP-u ili HDZ-u.

- Taj postupak treba individualizirati i tako ga promatrati. Očekujemo jasno postupanje suda pri podizanju optužnice, utvrdit ćemo i težinu djela i jasno da ćemo kao stranka onda reagirati. Mislim da i u stranci trebamo postupati prema presumpciji nevinosti i da treba imati jednaku poziciju i tako postupamo - kaže. 

Misli da ovi postupci ne mogu naštetiti HDZ-u na izborima za tjedan dana jer Žalac i Kuščević nisu kandidati.

Bačić: Đurđević se sama isključila

Komentirao je i izbor čelnika Vrhovnog suda te je rekao kako nije HDZ unaprijed isključio Zlatu Đurđević, već se ona sama isključila. 

- Ona nije poštivala pravni poredak RH. Naime, pristala je biti aspirantica ili kandidatkinja za predsjednicu Vrhovnog suda suprotno Zakonu i Ustavu. Po nama, kandidat za predsjednika Vrhovnog suda ne može biti osoba koja je pristala kandidirati se za tu dužnost protivno Zakonu i Ustavu. Time je priča za nas u HDZ-u završena - kaže Bačić. 

Komentirao je i plaćanje članarina HGK-u te rekao da 97 posto poduzetnika s aktivom manjom od 7,5 milijuna kuna neće biti obvezno plaćati članarinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"