Obavijesti

News

Komentari 31

Bacili s krova tinejdžera jer je gay, silovatelja poštedjeli smrti

Bacili s krova tinejdžera jer je gay, silovatelja poštedjeli smrti
1

Istaknuti ISIL-ov zapovjednik Al-Jazrawi, koji je dječaka (15) silovao, pošteđen je smrtne kazne jer su suočeni s velikim gubicima ljudi. Poslan je na bojišnicu u Irak

VIDEO

Džihadisti Islamske države s krova zgrade u provinciji Deir ez-Zor u Siriji bacili su tinejdžera (15) pod optužbom da je gay, javlja ARA News.

Jedan od svjedoka tvrdi da se smaknuće odvilo u javnosti, ispred velikog broja civilnog stanovništva. 

Dječak je navodno uhićen u kući istaknutog ISIL-ovog zapovjednika Abu Zaid al-Jazrawija, s kojim je imao homoseksualne odnose. Prije smaknuća izveden je pred sud.

Al-Jazrawi, koji je dječaka silovao, pošteđen je smrtne kazne. Iako je šerijatski sud u Deir ez-Zoru zahtijevao da se al-Jazrawija ubije, vodstvo ISIL-a suočeno sa sve većim gubicima svojih ljudi, odlučilo se za blažu kaznu. Al- Jazrawija su izgnali iz Sirije i poslali na bojišnicu u Irak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Al-Jazrawi ranije se pojavio u šokantnoj snimci koja prikazuje djecu vojnike kako ubijaju zarobljenike tijekom uvrnute igre skrivača.

Prema ISIL-ovom radikalnom tumačenju šerijatskog zakona homoseksualnost je zločin koji se kažnjava smrću. Nedavno je nekolicina muškaraca smaknuta na sličan način zbog istog grijeha.

Istrenirane bombaše samoubojice prodaju za 30.000 funta

Kako je već ranije spomenuto ISIL je suočen s velikim gubicima ljudstva, zbog čega su im mlade snage sve potrebnije. Anonimni izvor, inače istaknuti član muslimanske zajednice u Londonu, za Daily Star Sunday tvrdi da džihadisti regrutiraju borce tako što otimaju mlade dječake i prodaju ih po cijeni od 30.000 funta kao već istrenirane bombaše samoubojice.

Izvor je otkrio kako ima informacije o otmici tinejdžera (16) iz bogate pakistanske obitelji, ali koji je, na sreću, uspio pobjeći iz strogo čuvanog kampa. 

Mladića je starija žena zamolila ako joj može staviti stvari u kombi. Potom ga je muškarac strpao unutra i zatvorio vozilo. Sljedeće čega se sjeća jest da se probudio u vozilu usred ničega, a s njim je bilo još četvero odraslih. U kampu je proveo nekoliko tjedana, a rečeno mu je da ga je obitelj napustila. Njemu i ostalim zatočenim mladićima ispirali su mozak pričama o herojima koji su izgubili živote kao bombaši samoubojice. Mladić je uspio pobjeći prilikom izmjene straže. Iskopao je rupu ispod žice koja okružuje kamp. Spasio ga je taksist koji ga je uočio kako luta cestom.

Policija je identificirala više od 200 takvih kampova u Afganistanu, Iraku i Siriji. Ograđeni su bodljikavom žicom, a čuvaju ih stražari s kalašnjikovima u ruci. 

Djeci i tinejdžerima koje džihadisti ne uspiju uvjeriti da se preobrate na bombaše samoubojice prijete da će ubiti njihove obitelji ako ne ispune zadatak.

Velik dio njih otima djecu isključivo radi profita, a sve rjeđe zbog radikalnih uvjerenja.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1