News

Komentari 39

Pratite svetu misu polnoćku kardinala Bozanića: Prvi put u 141 godinu nije u katedrali

Pratite svetu misu polnoćku kardinala Bozanića: Prvi put u 141 godinu nije u katedrali

Diljem Hrvatske slavi se Badnjak, posljednji dan došašća i dan uoči Božića, a diljem zemlje u tijeku su posljednje pripreme uoči sutrašnjeg blagdana

Prvi put nakon 141 godine, Zagrepčani će se morati odreći tradicionalnog odlaska na polnoćku u katedralu. Podsjetimo, slično je najavljeno i prošle godine, no misa se ipak održala. No, katedrala kreće u obnovu i zatvara svoja vrata do daljnjeg.

No, na polnoćku svejedno možete otići u drugim crkvama. Tako će kardinal Josip Bozanić misu održati u Župi svetog Jeronima na Maksimiru, a božićnu misu u 10 sati vodit će u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, a u isto vrijeme na Tri kralja bit će u Brestovju, odnosno Župi blaženog Alojzija Stepinca.

POGLEDAJTE VIDEO: Pratite svetu misu polnoćku kardinala Bozanića

Za one koji rado planinare, razveselit će vijest da će se održati i polnoćka  u kapelici Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata na Sljemenu, koju već tradicionalno pohodi velik broj planinara.

Za ulazak u crkvu nisu potrebne COVID potvrde no na snazi su epidemiološke mjere koje otprije vrijede za vjerska okupljanja, a odnose se na razmak od dva metra, nošenje maske, dezinficiranje ruku. Također, blagoslovljene vode nema na ulazu, a pričest se prima na ruku.

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodi na Badnjak misu polnoćku u splitskoj prvostolnici svetog Dujma.

Split: Nadbiskup Marin Barišić predvodio misu polnoćku u splitskoj prvostolnici svetog Dujma

Najčitaniji članci