Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bahia (14) preživjela pad aviona, a nije znala plivati

Spasioci ipak nisu spasili još jedno dijete za koje se nagađalo kako je preživjelo pad jemenskog Airbusa 310. Vijest je bila lažna i demantirali su je

AFP
Foto: AFP
20 komentara

Francuskinja Bahia Bakari (14) 12 se sati držala za komad uništenog aviona i odolijevala iscrpljenosti i pothlađenosti. U hladnom moru i mrklom mraku, okružena masnom mrljom goriva, dijelovima aviona, prtljagom i truplima, čekala je spasioce. Ne zna plivati no jedina je, koliko je za sada poznato, preživjela pad Airbusa 310. S majkom je putovala u posjet rodbini na Komori. Majku još nisu našli.
- Pitao sam ju preko telefona što se dogodilo. Odgovorila mi je da ne zna, da je avion pao u vodu i da je ona završila u vodi okružena tamom. Nikoga nije vidjela - ispričao je djevojčicin otac Kassim Bakari i dodao da je čula glasove oko sebe no nije vidjela ljude. Stalno je klizila s dijela aviona za koji se držala dok su ju valovi zapljuskivali.
- Jako je plašljiva, nikad ne bih pomislio da će se sama spasiti. To je bila Božja volja - dodao je otac.
- Bacili smo joj kolut no ona ga nije mogla dohvatiti. Morao sam skočiti u vodu i izvući ju - rekao je za AP policajac Said Abdilai. Liječnici Hitne dali su djevojčici vodu sa šećerom i prevezli ju u bolnicu u Moroniju. Tamo kažu da je cijelo vrijeme bila svjesna, da je pothađena no da se oporavlja. Vijest da su pronašli još jedno preživjelo dijete ipak su demantirali, prenosi AFP. Spasioci su za sada izvukli tri tijela iz mora. Francuski dužnosnici objavili su da je pronađena jedna crna kutija s jemenskog aviona koji se u utorak srušio u Indijski ocean sa 153 putnika. Tijekom dana će je pokušati izvući. Avion je letio iz Pariza do glavnog jemenskog grada, a zatim do Moronija, jednog od otoka Velikog Komorija. Srušio se neposredno pred ciljem izgubivši kontakt s kontrolnim tornjem.

Možda vas zanima i ovo:
Message