Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Bakterija ženi jela kožu, mogla si je vidjeti organe

Amerikanka Sandy Wilson (34) je rodila sina carskim rezom. Nakon poroda je dobila infekciju. Liječnici su ju morali nekoliko puta operirati...

YouTube
Foto: YouTube
2 komentara

Amerikanka Sandy Wilson (34) pet se godina borila s bakterijom koja je jela njezino meso. Liječnici su ju operirali nekoliko puta, a morali su joj i transplantirati organe.
- Sve je počelo nakon što sam carskim rezom rodila sina. Rekli su mi da imam infekciju. Nisu mi dali da vidim sina i zbog toga sam bila jako ljuta - priča Sandy. Zbog bakterije joj je koža posta prozirna. Kada bi pogledala trbuh, kaže da je vidjela svoje unutarnje organe.
- Rekla sam sama sebi da tako ne mogu živjeti i da je to smrtna kazna - kaže Sandy koja je radila kao medicinska sestra. U pet godina koliko se borila protiv bakterije veći dio je živjela po bolnicama i morali su ju hraniti sondom.
- Brak mi se raspao, a najteže mi je bilo što nisam mogla kupati sina i čitati mu prije spavanja - kaže Sandy. Liječnici su ju pustili kući u siječnju 2008. Od tada je nekoliko puta bila u bolnici kako bi liječnici provjerili da njezino tijelo ne odbacuje transplantirane organe. Zadnji put su ju operirali u veljači kako bi joj presadili kožu. Sandy se nada da su to bile posljednje operacije.
- Do kraja života ću morati piti lijekove. No moj je život u biti normalan i nadam se da ću se uskoro vratiti i na posao - kaže Sandy. Liječenje ju je koštalo oko 25 milijuna kuna. Jedan dio je platilo njezino osiguranje, a ostalo američko državno zdravstveno osiguranje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message