Obavijesti

News

Komentari 9

'Baldasar će nas uništiti. Bez posla bi moglo ostati 700 ljudi'

'Baldasar će nas uništiti. Bez posla bi moglo ostati 700 ljudi'
1

Nakana Ive Baldasara da Grad za 5 milijuna kuna kupi HVIDRA d.o.o. te preuzme njihovih 119 zaposlenika, mogla bi uništiti javnog prijevoznika Promet Split

VIDEO

Nakana splitskog gradonačelnika Ive Baldasara da Grad za 5 milijuna kuna kupi HVIDRA d.o.o., koji upravlja dijelom parkirališta i pauk službom u Splitu, te preuzme njihovih 119 zaposlenika i integrira ih u novu tvrtku Split Parking, mogla bi uništiti javnog prijevoznika Promet Split. Naime, nova će gradska tvrtka preuzeti i parkinge kojima upravlja Promet i ostaviti ih bez godišnjeg prihoda od oko 15 milijuna kuna naplate što dovodi u pitanje opstanak tog prijevoznika.

- Grad Split ovim rješava probleme od krova i vrlo naglo, nama se uzimaju prihodi što prijeti da se uruši Promet jer nam dugovi dolaze na naplatu i tako preko 700 ljudi može ostati bez posla. Okupiti ćemo sindikate koji djeluju u Prometu i dogovoriti zajedničke akcije za spas tvrtke – najavio je Teo Buluić iz Sindikata vozača i prometnih radnika u Prometu koji zastupa 300 djelatnika.

Promet duguje 5 milijuna eura za nabavke autobusa ljubljanskom "A-Cosmosu", a za dug radnici krive političare koji su sa smjenama vlasti na gradskoj razini u Promet dovodile neučinkovite uprave i nadzorne odbore. Osim naplate parkinga, Promet bi mogao ostati i bez nekretnina koje će kao fiducijarni vlasnik preuzeti Grad koji mora platiti dug Slovencima.

Prometu parking i nije osnovna djelatnost, a ta je tvrtka u suvlasništvu drugih gradova i općina, dakle Grad Split nije stopostotni vlasnik tvrtke (65% Grad Split, 35% gradovi i općine). Ostali suvlasnici Prometa svi upravljaju parkiralištima na svom području. Prometu je prihod od naplate parkinga služio za financiranje gradskog i prigradskog prijevoza, pa se dobit od parkirališta nije ulagala u izgradnju novih parkinga u Splitu. Sve to je uvjetovalo da se proteklih 25 godina gotovo uopće nisu zadovoljavale potrebe izgradnje parkirališta u Splitu, zbog čega danas nedostaje barem 5000 parking mjesta - poručio je Goran Kovačević, zamjenika gradonačelnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Splitska vijećnica Marijana Puljak smatra kao se za pet milijuna kuna od HVIDRA-e dobijaju se samo pauk vozila u leasingu, te i da nemaju druge vrijedne imovine. Također, smatra da nema potrebe osnivati novu gradsku tvrtku jer već postoji Split obala koja upravlja parkinzima na Rivi i Bačvicama.

- Preuzimanje HVIDRA d.o.o. daleko je bolje i jeftinije nego osnovati novo poduzeća koje bi počelo od nule, bez tekuće likvidnosti, opreme, ljudi, know-how-a. Ta tvrtka uspješno posluje i podmiruje sve svoje obveze koje uključuju i isplate plaća za svojih 119 zaposlenika - kazao je Kovačević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)