Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
98 komentara

Bio bi red da Baldasaru izrazim saučešće za to što se dogodilo

Na pitanje misli li da je Baldasar izbačen jer mu je u kampanji dao podršku, Komadina je rekao kako se nada da nije tako, ali da ''tajming i okolnosti govore suprotno''

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
98 komentara

Ja nisam dobio ni obavijest niti sam pozvan u subotu u Crikvenicu. Prije tri tjedna sam kolege i kolegice pozvao u Golubinjak kako bi im zahvalio na angažmanu u kampanji. Okupilo se više od 200 ljudi i bio je to prekrasan dan, kazao je na konferenciji za novinare u Rijeci primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, koju je počeo čestitkom građanima na Danu pobjede nad fašizmom. 

O situaciji u stranci i raspuštanju splitskog ogranka SDP-a govorio je tek nakon što su ga okupljeni novinari o tome pitali. 

- Ne znam bih li uopće komentirao. Raspuštanje u Splitu? Podsjetit ću na svoj izborni program, SDP koji okuplja ljude, SDP koji ne isključuje nego uključuje. Ako se htjelo rješiti Baldasara to se moglo njegovim isključenjem, a ne gašenjem ogranka sa 1100 članova u drugom najvećem gradu u zemlji. Nisam siguran da to doprinosi demokraciji - poručio je Komadina. 

Na pitanje misli li da je Baldasar izbačen jer mu je u kampanji dao podršku, Komadina je rekao kako se nada da nije tako, ali da ''tajming i okolnosti govore suprotno''. 

- Duboko se nadam da novih isključenja neće biti, ali svega može biti. Teško da smanjenje broja članova može biti dobro za SDP - zaključio je Komadina. 

Komentirao je i moguće osnivanje frakcije ili nove stranke nezadovoljnika iz SDP-a.

- Čuo sam se s Baldasarom. Bio je red da mu izrazim saučešće za ovo što se dogodilo. Mnogi govore da će napustiti SDP, neki će se pasivizirati, a neki razmišljaju i o osnivanju nove stranke. Moja preokupacija su lokalni izbori - zaključio je Komadina.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message