Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Banac: Mesić stalno stvara alibi za Titovu diktaturu

Ivo Banac, predsjednik Hrvatskoga helsinškog odbora kazao je kako Mesić tri godine relativizira zločine komunističkog režima i stvara alibi za Tita

Jurica Galoić
Foto: Jurica Galoić
5 komentara

Mesić je zloupotrijebio jedno teško mjesto da bi politizirao, što je ispod digniteta predsjednika države, komentirao je Ivo Banac, predsjednik Hrvatskoga helsinškog odobra. Dodao je da u Jasenovac treba ići ponizno i u potpunoj tišini, bez ikakve političke propagande. Napomenuo je da Mesić već tri godine relativizira zločine komunističkog režima te stvara alibi za Titovu diktaturu. Ocijenio je kako HHO ne može ostati ravnodušan prema Mesićevoj politici širenja zaborava komunističkih zločina.
- On potiče onakvu nastavu što je naraštaje desetljećima držala u neznanju o komunističkim zločinima - poručuje Banac.

VICE VUKOJEVIĆ: NISAM REKAO DA SU ŽIDOVI SAMI UBIJALI
Najvažniji navodi u tom članku potpuna su izmišljotina i manipulativna konstrukcija novinara. Nisam to ni rekao ni mislio, poručio je Vice Vukojević u priopćenju. Opovrgnuo je tako članak Slobodne Dalmacije od 20. travnja u kojem piše kako je tijekom tiskovne konferencije Počasnog bleiburškog voda Vukojević rekao da su Židovi ubijali sami sebe u Jasenovcu. Dodao je i da je uvijek smatrao kako su krivi oni koji su logor osnovali i njime upravljali, a onda i jedan dio logoraša koji je prihvatio kolaboraciju s ustaškom upravom te zlostavljao i ubijao supatnike.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message